•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tarantinov Pulp Fiction proslavio 20 godina

Ukoliko se sećate kultnog filma Pulp Fiction imate razloga da se smatrate starim – popularno delo Sedme umetnosti npunilo je 20 godina.

Svet filma je zauvek promenjen kada je 14. oktobra 1994. godine održana premijera mračnog remek-dela Quentina Tarantina.

Nelinearna montaža filma smatrala se revolucionarnom u vreme njegovog izlaska, a ona je i dan danas toliko popularna da je Internet pun "mapa" filma koje olakšavaju gledanje onima kojima se ne razmišlja.

Naravno, nemoguće je govoriti o Pulp Fictionu bez doticaja genijalnih dijaloga zbog kojih su Tarantino i Roger Avary podelili Oskara za scenario.

Ne treba onda zaboraviti "Ezekiel 25:17", verovatno najpoznatiji monolog modernog filma, a malo ko zna da on uopšte ne potiče iz Biblije, što tvrdi lik Samuela L. Jacksona. Naravno, koren teksta je zasnovan na Bibliji, ali je izmenjen kako bi ličio na tekst iz filma Karate Kiba (1976)

Jedna od najvećih tajni filma je sadržaj kofera Marsellusa Wallacea, a i sam Tarantino je rekao kako je na gledaocima da odluče šta se nalazi u misterioznoj torbi.

Ipak, profit kreatora filma je daleko od misterioznog s obzirom na njegovu popularnost. Načinjen sa svega 6,7 miliona današnjih eura Pulp Fiction je zaradio enormnih 169 miliona eura.

Glumci koji su utelovili likove do savršenstva bili su John Travolta, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Amanda Plummer, Eric Stoltz, Bruce Willis, Ving Rhames, Maria de Medeiros, Rosanna Arquette, Uma Thurman, Christopher Walken, Kathy Griffin, Quentin Tarantino i Harvey Keitel.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila