•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tekkonkinkreet (Tekkon kinkurîto) (2006)

Priča prati dvoje siročadi, Crnog (クロ, Kuro) i Belog (シロ, Širo), dok pokušavaju da zadrže kontrolu nad ulicama pan-azijske metropole Takaramači.

Takaramači je bio grad u razvoju, a sada je ogroman sirotinjski kvart u raspadanju prepun sukoba kriminalnih grupa.

Crni, agesivni i ulični panker, smatra Takaramači „svojim gradom“. Beli je mlađi i vrlo često je van kontakta sa svetom oko sebe i često živi u svetu iluzija. Oni sebe zovu "Mačke". Uprkos ekstremnim razlikama, oni se međusobno dopunjuju i podržavaju, slično kineskom taoističkom principu jin i jang.

Ulice grada pripadaju "Mačkama". Oni znaju sve što se dešava u gradu, i niko ne može da izazove nevolje, a da prethodno ne prođe kroz "njihove ruke". Ali njihova vladavina ulicama je dovedena u pitanje kada Jakuze dođu u grad i počnu da prave promene. Divlji Crni i bezbrižni Beli nemaju na koga da se oslone osim na sebe da vrate svoj Grad sa blagom na staro. Ali vraćanje na staro, možda više nije opcija.

Film je nasto po istoimenom manga stripu.

Na dodeli filmskih nagrada Mainichi 2006, film je osvojio nagradu za najbolji film. Na Međunarodnom sajmu animea u Tokiju 2008. osvojio je nagrade za najbolju originalnu priču i najbolju umetničku režiju. Takođe je osvojio nagradu Japanske akademije za animaciju godine 2008.

Autor: Danica Ilić

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2006
Reziser:Michael Arias
Scenario:Anthony Weintraub, Taiyô Matsumoto
Uloge:Kazunari Ninomiya, Yû Aoi, Yûsuke Iseya
Uzrast:R
Studio:Aniplex, Asmik Ace Entertainment, Beyond C.
Zemlja:Japan
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo