•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Temple Grandin (2010)

Dobitnica Zlatnog globusa, Kler Dejns, tumači glavnu ulogu u priči o neočekivanom heroju američke stočne industrije i autističnih ljudi širom sveta.

'Ja nisam kao drugi ljudi. Ja mislim u slikama' – Templ Grendin. Bila je stigmatizovana, neshvaćena mlada žena koja je naučila da kanališe svoje jedinstvene talente u briljantnu karijeru naučnika, autora i prelomnog borca za prava životinja. Zasnovan na zapisima same Templ Grendin, ovaj film u produkciji HBO predstavlja snažan portret autistične mlade žene koja, zahvaljujući pravovremenom nadzoru i čistoj snazi volje, predstavlja jednu od najizuzetnijih američkih priča o uspehu. Uz briljantno izvođenje Kler Dejns u glavnoj ulozi, film beleži početke Grendinove, od deteta kojem je dijagnostifikovan autizam, do njenog turbulentnog odrastanja i razvoja tokom školovanja i bezrezervne podrške koju je imala od svoje majke, tetke i profesora fizike.

Uprkos svemu, Templova će postati izuzetno funkcionalni, uvaženi pronalazač u stočarstvu, koje je revolucionisala svojim naučnim istraživanjima i izumima. Ovaj vizuelno inventivni film pruža zapanjujuću sliku sveta Grendinove, direktno se obraćajući publici iz njene glave serijom zamrznutih kadrova koji prate njenu samospoznaju i njeno putovanje od detinjstva, preko mladosti, do početka njene karijere i dalje.

Žanr:biografski, drama
Godina:2010
Reziser:Mick Jackson
Scenario:Temple Grandin, Margaret Scariano
Uloge:Claire Danes, Julia Ormond, David Strathairn
Award:31 nagrada i 31 nominacija
Studio:HBO Films, Ruby Films, Gerson Saines Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...