•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Terminator: Dark Fate - Gabrijel Luna kao Rev-9

Tim Miller-ov Terminator: Dark Fate imao je mač sa dve oštrice: odlučio se da izbaci nekoliko kasnijih nastavaka franšize i umesto toga se ubacio u priču, kao direktan nastavak klasika James Cameron-a iz 1991. godine, T2: Judgement Day. Predstavljajući dugo očekivani povratak legende franšize Linda Hamilton, Dark Fate je publici predstavio i Rev-9, poslednjeg ubicu u veštačkoj inteligenciji. Pretvarajući brutalnu snagu T-800 Arnolda Schwarzeneggera i fluidnu, metalnu viskoznost Robert Patrickovog T-1000, Rev-9 je dvostruko efikasniji, mogao je da odvoji njegov mimetički polimerski eksterijer od endoskeleta i delovao sa svakim kao posebnom jedinicom.

Sada vam sa zadovolјstvom prenosimo intervju sa Gabrielom Lunom, 37-godišnjom akcionom zvezdom koja glumi Rev-9, o njegovim iskustvima u Terminator nasleđu.

Fizikalnost Terminatora je sastavni deo svakog filma. Dolazeći iza T-800 i T-1000, koje ste stvari želeli da zadrže od tih portreta i šta ste sami želeli da dodate liku?

Gabriel Luna: Što se tiče onog što volim iz prva dva filma, hteo sam da održim pretnju i budem jak, svež antagonistički prikaz na ekranu. Naravno, da biste održali sve to, ne možete da popravite ono što nije bilo pokvareno. Lično sam morao da izgradim moje telo, što je bilo podmlađujuće, i nabacio sam 7-8 kilograma do trenutka kada je Arnold (Schwarzenegger) stigao tamo u junu. Moja transformacija tela je zaista počela da se ubrzava; zaista je bio od pomoći u tome.

Očigledno sam želeo da budem snažan i sposoban poput Arnold-a, istovremeno održavajući svoju okretnost. Prvo pitanje koje su mi postavili bilo je: "da li si brz?" A ja sam rekao: "Da, čoveče, brz sam!" Pa sam želeo da ostanem takav i održavam stvari uravnoteženim.

Arnold je očigledno bio tenk Terminator slike, a T-1000 mnogo tečniji i mnogo okretniji, bez apsolutnog strukturnog integriteta. Znate, mogao je da bude rasprskan na milion malih kapi. Dakle, sjajna stvar o liku kojeg igram je da je on predivan spoj njih dvojice. Samo sam želeo da se publika u potpunosti uklopi u tim trenucima i ne dosadi joj (moj lik).

Pa, ako postoji išta teže nego živeti Arnold-ovu zaostavštinu, to je pokušaj da se nadživi Arnold-ovo telo.

Gabriel Luna: Da (smeh).

Imajući to u vidu, postoje mnogi filmovi i filmaši koji ponovo upravlјaju blockbuster franšizama i proizvode reboot klasičnih filmova. Šta mislite da je za glumca najvažnije da shvati kada ulazi u uspostavlјenu i negovanu priču?

Gabriel Luna: Mislim da lјubav nailazi. U svom iskustvu sa Terminator-om, hteo sam da pokažem koliko volim filmove o Terminator-u, znate na šta mislim? Koliko Linda Hamilton zna i voli lik Sarah Connor. Mislim da dovođenje čitavog mog fandoma u snimanje - uz istovremeno održavanje profesionalne (perspektive) - i prikazivanje mog ulaganja u priču zaista se pokazuje u konačnom proizvodu.

Znate, igrate u filmu Terminator, čoveče, pa želite da budete najbolјa verzija lika koji možete da budete. Ovi filmovi su uspostavili toliko ideja kada su u pitanju AI i naučna fantastika i volim sve što naiđe iz njih. A kad privučete one koji zaista vole (franšizu) i to znate, mislim da to uvek pomaže.

Kada je reč o Dark Fate, moramo da razgovaramo o specijalnim efektima jer ovaj film dovolјno koristi ono što je dostupno kako u praktičnim tako i u vizuelnim efektima - posebno kada je reč o vašem liku. Da li je bilo izazova u pružanju akcionih performansi koje su se toliko oslanjale na efekte koje niste mogli da kontrolišete ili niste mogli da komunicirate sa njima?

Gabriel Luna: Ne, ostao sam dobrodošao za tehnike koliko god sam mogao. Ja sam veliki štreber filma, tako da je provođenje vremena sa muškarcima i ženama u Industrial Light & Magic-u bilo samo neverovatno: isti marker za praćenje koji je dodirnuo lice Al Pacino-a u The Irishman dodirnuo je moje, tako da je bilo puno sjajnih trenutaka sa kojima sam mogao da delim (sa našim timom).

Tako da, samo sam se kotrlјao sa udarcima. Nosio bih naokolo sečiva od pene po ceo dan samo da bih imao nešto (da radim) i u jednom trenutku sam ih zalepio za moje ruke samo da bih tamo imao oružje. To je bilo prilično niskotehnološko rešenje tog dana, samo zalepiti sranje na moje ruke.

Budući da ste filmski štreber, sigurni smo da ste potpuno blenuli u priliku -

Gabriel Luna: O da, svi efekti su bili sjajni.

Hteli smo malo da pričamo o Meksiku, jer je zemlјa uvek igrala važnu ulogu tokom ovih filmova, ali nikada više nego u Dark Fate. Ali, osim što je stvarna postavka, u ovom filmu su u glavnim ulogama glumila dva latinoamerička glumca i čak je uspeo da nađe prostora za neke političke komentare. Koliko su vam bili važni ti elementi vama u kojima ste bili deo toga?

Gabriel Luna: Pogodili ste pravo u centar. Meksiko je ugrađen u DNK ove priče; to je veoma važno za Sarah kao lik i gde će ona lečiti njene rane i postavlјati se neposredno pred borbu. Volim da se prva polovina našeg filma odvija u Mekico Citiju, a vrhunac je bio prelazak granice. Kao što vam je poznato, lјudi su tu granicu prelazili hilјadama godina i sada imamo situaciju u kojoj su lјudi zatvoreni. Ali kad smo snimali film, te informacije su tek izašle na površinu, i želeli smo da to uklјučimo u našu priču, jer je to zločin i nismo želeli da ovo zločinstvo prođe neviđeno.

Mislili smo da će taj trenutak da bude kratka beleška ili znak ove situacije. Ali nažalost, kada je film izašao, to je bila još uvek istina i još uvek se dešavalo.

Ali ponosan sam na filmaše, i ponosim se i na Tim-a zbog toga što je to ugradio u priču i što ne pokušava da tuče lјude preko glave sa time. Samo im pokažite istinu i pustite ih da sami vide.

Kao jasan obožavalac i sada član franšize, gde želite da vidite da sledeći Terminatorkrene dalјe?

Gabriel Luna: O čoveče. Pa, svima sam rekao da moramo da imamo samostalan REV-9 (film) sa potpunim otkrićem i potpunom ventilacijom čovekovog života i ko je čovek.

(Jedna ideja koja mi se sviđa) su borci otpora koji vide protivnika, neprijatelјa, Terminator-a sa licima nekoga koga su pratili i obožavali.

Podeli:



Preporucujemo