•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The 10th Victim (La decima vittima) (1965)

Deseta žrtva (ital. La decima vittima; eng. The 10th Victim) je italijanski kultni naučnofantastični film iz 1965. Film je temeljen na kratkoj priči Roberta Sheckleya iz 1953. godine, po imenu Seventh Victim. Godinu dana nakon izlaska ovog filma Sheckley objavljuje istu priču kao u filmu ali u obliku romana, tj. izdaje roman temeljen na filmu Deseta žrtva.
U bliskoj budućnosti, veliki ratovi se izbegavaju na način da se pojedincima sklonima nasilju pruža prilika da ubiju u Velikom lovu. Lov je najpopularniji oblik zabave na svetu, koji privlači učesnike koji tragaju za slavom i bogatstvom. Lov se sastoji od deset rundi koje mora proći svaki takmičar (pet rundi kao lovac a pet kao lovina). Poslednji preživeli nakon deset rundi postaje apsolutni prvak.
Caroline Meredith (Ursula Andress) je žena-lovac, naoružana prslukom iz kojeg se ispaljuju meci. Nadalje, ona je lovac koji traga za svojom desetom a ujedno i poslednjom žrtvom. Marcello Polletti (Marcello Mastroianni) je lovina, koja okleva ubiti Meredith iz razloga jer nije sasvim siguran da je ona zaista njegov lovac. Njegovo oklevanje je razumljivo ukoliko znamo da bi ubijanjem krive osobe dobio trideset godina zatvora. Ali, Meredith koja nema takvih sumnji, želi izvesti savršeno ubistvo pred kamerama kako bi svoju finansijsku dobit dovela do maksimuma...

Žanr:akcija, komedija, naučna fantastika
Godina:1965
Reziser: Elio Petri
Scenario: Robert Sheckley
Uloge: Marcello Mastroianni, Ursula Andress, Elsa Martinelli
Studio: Compagnia Cinematografica Champion
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu