•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Da li je omnibus film dobar ako su dobre samo tri od šest njegovih priča, dok su dve ni tamo ni ovamo, a jedna potpuno zalutala? Možda je pretenciozno tvrditi da je dobar, ali prava reč je upotrebljiv. Nešto što je isprva zamišljeno kao mini serija, braća Koen pretvorila su u omnibus film koji preispituje različite vestern trope i mitologiju, dajući im pritom šansu da primene različite svoje stilske postupke u pogledu tretiranja priče i snimanja tako da svaka od ovih priča deluje različito, ali da ih spaja taj poseban koenovski crnohumorni šarm ili zadivljujuće baratnje kamerom.

Ovo su u neku ruku „best of hitovi“ braće Koen presađeni u esencijalni američki žanr koji tematizuje Divlji zapad kao mesto i vreme trulog revolveraškog bezakonja, surovog mesta za žene i umetnost, nepokolebljivih kopača zlata i lovaca na ucene. A opet sve je to stilizovano koenovštinom tako da deluje kao da na mahove gledamo nešto između oživljenog crtanog filma i filma snimljenog i retuširanog tako da pomislite da lepših kadrova nema na planeti. Na momente mračno i depresivno, na momente vedro, zabavno, nasilno i preterano, ovo je kolekcija koenovskih minijatura koja možda ne funkcioniše kao celovečernji film za pamćenje, ali će sve ljubitelje braće Koen podsetiti na neke njihove svetle momente. Posebno valja obratiti pažnju na priču sa Tomom Vejtsom kao neumornim tragalnikom za zlatnom groznicom, ili priču sa Lijamom Nisonom koja usred Divljeg zapada daje jednu finu kritiku onoga u šta se pretvorio moderan komercijalni film.

Autor: Slobodan Novokmet (Helly Cherry)

Žanr:komedija, drama, muzički
Godina:2018
Reziser:Ethan Coen, Joel Coen
Scenario:Ethan Coen, Joel Coen
Uloge:Tim Blake Nelson, Willie Watson, Clancy Brown
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 3 Oscara, 8 nagrada i 36 nominacija
Studio:Annapurna Pictures, Annapurna Television, Mike Zoss Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....