•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Devil-Doll (1936)

Moderna verzija romana Grof od Monte Krista Aleksandra Dime, sa neobičnim SF elementima.
Reditelj Tod Brauning, koji je stekao ugled filmovima Drakula (1931) i Nakaze (1932), opredelio se ovde za ekranizaciju romana Gori, veštice, gori! Abrahama Merita, ali uz prilično odstupanje od svog predloška.
Posredi je priča o čoveku koji beži iz robijašnice na Đavolovom ostrvu, pošto je tamo proveo dvadeset godina kao nevino osuđen, da bi se osvetio onima koji su ga lažno optužili.
Instrument njegove osvete jesu naročite lutke-ubice kojima on telepatski upravlja.
S obzirom na vreme kada je film snimljen, specijalni efekti veoma su uspeli, naročito oni koji se odnose na minijaturizaciju.

Žanr:drama, horor, sf
Godina:1936
Reziser:Tod Browning
Scenario:Garrett Fort, Guy Endore
Uloge:Lionel Barrymore, Maureen O'Sullivan, Frank Lawton
Award:1 nominacija
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:78 minuta
Podeli:



Preporucujemo