•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Dictator (2012)

Tokom četrdeset godina, republika po imenu Wadiya u Severnoj Africi je bila pod autoritativnom vlašću admirala generala Aladeen-a (Sacha Baron Cohen), pohotljivog, anti-zapadnjačkog i antisemitskog despota, okruženog ženskim telohraniteljima. Ovaj vladar namerava da stvori nuklearno oružje. Kada su najmoćnije svetske državae odlučile da se u sve to umeša vojna akcija Aladeen putuje u sedište UN-a u Njujorku da bi se obratio svima. Za vreme svoje posete njega kidnapuju, a sve je to organizovao njegov rođak Tamir (Ben Kingsley) koji namerava da zameni Aladeen-a političkim mamcem i lažnjakom koji će moći da potpiše dokument o demokratizaciji Wadiya-e što će i doprineti pokretanju biznisa sa naftnim rezervama koje država poseduje. Aladeen uspeva da pobegne i biva otkriven od strane aktiviste Zoey (Anna Farris), koja mu nudi posao. Sledeći savet svog saveznika Nadal-a (Jason Mantzoukas), Aladeen prihvata ponutu da bi kao Zoey-n radnik imao pristupa sedištu UN-a.

Isto tako, spletom okolnosti, sa leša uzima novu bradu i “ubacuje” se u sedište pomenute organizacije i cepa Tamir-ov dokument ispred delegacije UN. Naravno tu je i neizbežna romantika, kada vidi Zoey u sobi priznaje da je zabljubljen u nju i ....desiće se još puno toga, neočekivanog, naravno, zato je ovo odlična urnebesna komedija koju morate pogledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija
Godina:2012
Reziser:Larry Charles
Scenario:Sacha Baron Cohen, Alec Berg
Uloge:Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley
Uzrast:R
Studio:Four by Two Films
Zemlja:United States
Website:www.republicofwadiya.com/
Jezik:engleski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....