•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Front Line (2011)

Film “The Front Line”poznat je i pod nazivom “Battle of Highlands”. To je južnokorejski akcioni film iz 2011. godine. Odabran je kao njihov predstavnik na 84. dodeli Oskara, u kategoriji Najbolji film na stranom jeziku, ali nije ušao na krajnju rang listu. Ovo je treći film reditelja Jang-a Hun-a, nakon ostvarenja “Secret Reunion” i “Rough Cut”.

U toku Korejskog rata, Eun-Pyo i Soo Hyeok su zarobljeni tokom bitke i dovedeni pred generala vojske Severne Koreje Jung-yoon-a, koji im govori da će rat biti završen za nedelju dana i da on tačno zna zbog čega se ovaj razarajući rat vodi .

Dve godine kasnije, uprkos pregovorima o prekidu vatre, borbe se nastavljaju oko brda Aerok na istočnom frontu, da bi to pomoglo da se odluči o budućoj podeli između Severa i Juga. Ne zna se tačno ko je u prednosti i ko kontroliše brda.

U toku borbe, oficir južnokorejske vojske koji komanduje Alligator odredom, je pronađen mrtav. Usmrtio ga je metak koji je došao od južnokorejskih vojnika. Glavni poručnik Kang Eun-Pyo je poslat da istraži ovo ubistvo, ali i da utvrdi ko je krtica koja je odnela pismo jednog od vojnika sa severne strane njegovoj porodici na jug.

Eun-Pyo stiže na prve linije fronta u pratnji kapetana Jae-Oh-a, novog komandujućeg oficira Alligator odreda. Stvari se ubrzo menjaju na istočnom frontu, a kapetan Young-Il je zavistnik od morfijuma, pa neki od vojnika nose uniforme severne vojske da se ugreju i sete svojih mrtvih drugova. Eun-Pyo-ov stari prijatelj Kim Soo-hyeok ne sam oda je živ, već je i napredovao u rangu vojske. Isto se tako transformisao od plašljivog i beskorisnog vojnika u bezočnog ubicu i taktičara.

Godišnja doba se smenjuju, a zemlja je i dalje u nemirima. Čuvaju se mnoge tajne, a pred kraj rata, kineske trupe napadaju brdo, dok Severni Koreanci pozicioniraju svoje snage protiv Južnih Koreanaca.

Posle bitke, vesti o dogovoru oko oružja stižu na obe strane, a grupe vojnika koje pripadaju obema stranama se sreću u dolini planine i pozdravljaju...

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, ratni
Godina:2011
Reziser:Hun Jang
Scenario:Sang-yeon Park
Uloge:Ha-kyun Shin, Soo Go i Seung-su Ryu
Uzrast:R
Award:3 nominacije
Studio:Well Go USA Entertainment
Zemlja:South Korea
Website:www.thefrontlinemovie-us.com/
Jezik:korejski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....