•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Highwaymen (2019)

„The Highwaymen“ je klasičan primer old school filma potere u kome prestareli, a još uvek sposobni i željni dokazivanja veterani ganjaju preko pola Amerike u jednom trenutku najtraženije kriminalce i ubice u istoriji. Naravno, reč je o legedarnom slučaju o Boni i Klajd, kroz film i pop kulturu romantizovanim robinhudovskim nikogovićima koji su, zapravo, iako u narodu popularni kao rok zvezde, u zbilji sejali smrt na svakom koraku imajući preko 13 ubistava na duši.

Međutim, ovaj film se odmiče od ovog para čije „akcije“ predstavlja kao surove i bezdušne, celu pažnju usredsredivši na dvojac bivših isluženih teksaskih rendžera koji bivaju vraćeni na posao ne bi li ih pronašli i po potrebi prekoračili ovlašćenja. Kostner i Vudi imaju sjajnu hemiju kao dvojac olinjalih rendžera koji veruju da imaju još šta da dokažu u vremenu koje, u tom trenutku, hrli u progres i njih ostavlja u prašini. S te strane, Kostner bi kao tvrdi, beskompromisni i posvećeni Frenk Hamer, da je ovo bioskopski film i da je izašao u oscar friendly vreme, sigurno bio u širem krugu za nominaciju. Ovo je u svakom slučaju film vestern kova, u kome se pored elemenata potere, istrage i staromodne akcije, protežu i podteme strašne ekonomske bede koja je zadesila Ameriku 30-ih godina, ali i novinarskog senzacionalizma koji je još tada znao da prepumpava određene događaje i likove dajući im tabloidnu auru i praveći od njih mit koji je kod naroda izazivao pogrešnu i naopaku percepciju.

Međutim, pre svega ga treba posmatrati kao jednu karakternu studiju dvojca vaskrslih čuvara zakona koji ne žele da se pomire sa neumitnom protokom vremena i žele da u smiraj karijera zadaju životu onaj poslednji suštinski udarac koji osigurava mesto u istoriji i zadovoljava njihov ponos i osećaj za pravdu.

Autor: Slobodan Novokmet (Helly Cherry)

Žanr:biografska, krimi, drama
Godina:2019
Reziser:John Lee Hancock
Scenario:John Fusco
Uloge:Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates
Uzrast:TV
Award:2 nominacije
Studio:Casey Silver Productions, Media Rights Capital (MRC), Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:https://www.netflix.com/rs/title/80200571
Jezik:engleski
Trajanje:132 minuta
Podeli:



Preporucujemo