•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hurricane (1937)

“The Hurricane” je film iz 1937. godine čija je radnja smeštena u Južnim Morima, reditelja John-a Forda. Naslovne uloge u ovom ostvarenju tumače: Dorothy Lamour i Jon Hall, ali i Mary Astor, C. Aubrey Smith, Thomas Mitchell, Raymond Massey i John Carradine. James Norman Hall, Jon Hall-ov ujak je sarađivao na istoimenom romanu na kome je zasnovan i ovaj film.

Radnja filma “The Hurricane” je smeštena na ostrvo Manukura-u, koje je francuska kolonija u Južnim Morima. Upravo na tom mestu je veseli Terangi vođa lokalnog stanovništva i prvi pomoćnik na Katopua-i, velikom brodu kapetana Nagle-a. Terangi se ženi Marama-om i uskoro kreće u plovidbu prema Tahitiju.

Dok se u baru zabavljoa sa drugim lokalnim stanovnicima, Terangi-ja je uvredio pijani francuski rasista i on ga je tako udrio da mu je polomio vilicu. Bez obzira na svedočenje kapetana Nagle-a, Terangi je osuđen na šest meseci prinudnog rada, upravo zbog političkih veza koje je žrtva incidenta imala. Kapetan Nagle je zamolio guvernera Eugene-a DeLaage-a da iskoristi svoj uticaj i tako pomogne Tarangi-ju, ali je guverner to odbio.

Terangi bezuspešno pokušava da pobegne iz zatvora, a svaki pokušaj bekstva samo povećava dužinu njegove kazne.

Osam godina kasnije, on konačno uspeva da pomogne i to se proslavlja na njegovom ostrvu Manukura-i. Otac Paul pronalazi njegov kanu i dovodi ga na ostrvo, ali razarajući uragan takođe stiže na ostrvo i ugrožava sve njegove stanovnike.

Ovo je odlično ostvarenje koje svakako vredi pogledati, zato što slavi slobodu i ljubav i naravno pokazuje šta je sve to Holivud mogao da uradi mnogo vremena pre upotrebe kompjutera, a što je jako impresivno.

Žanr:akcija, drama, romansa
Godina:1937
Reziser:John Ford
Scenario:Dudley Nichols, Oliver H.P. Garrett
Uloge:Dorothy Lamour, Jon Hall, Mary Astor
Award:osvojio Oskara
Studio:Samuel Goldwyn Company
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...