•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Invisible Man Returns (1940)

Prvi od pet nastavaka znamenite enranizacije Velsovog romana iz 1933. godine.
Okrilje nevidljivosti ovoga puta pomaže jednom čoveku nevino optuženom za ubistvo, koji serum dobija od brata pređašnjeg nevidljivog čoveka.
Napetost filma proishodi kako iz borbe nesuđenog ubice sa kriminalcima koji su mu i namestili celu igru, tako i iz okolnosti da u određenom roku valja uzeti naročiti protivserum, inače bi bio ugrožen zdrav razum nevidljivog. Razume se, sve se srećno okončava, a naročitu vrednost filma čine uspeli specijalni efekti, koji gotovo premašuju one iz prvog filma.

Žanr:drama, horor, misterija
Godina:1940
Reziser:Joe May
Scenario:H.G. Wells, Joe May
Uloge:Cedric Hardwicke, Vincent Price, Nan Grey
Award:Nominovan za Oscara, 1 nominacija
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:81 minut
Podeli:



Preporucujemo