•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lion in Winter (1968)

Zima jednog lava (eng. The Lion in Winter) je istorijska kostimirana drama Anthonyja Harveyja iz 1968., utemeljena na broadwayskom komadu Jamesa Goldmana.

U glavnim ulogama pojavljuju se Peter O'Toole kao kralj Henrik II i Katharine Hepburn kao njegova žena, Eleanor od Akvitanije. Ričarda Lavljeg Srca glumio je Anthony Hopkins, što je bio njegov filmski debi, Ivana Nigel Terry, a Geoffreyja John Castle. Timothy Dalton takođe je ostvario svoj debi ulogom kralja Filipa II. Nigel Stock glumio je kapetana Williama Marshalla.

Film je radnjom smešten oko Božića 1138. u dvorcu Henrika Anžuvinca u Anžuvinskom Carstvu.

Ostareli i popustljivi kralj Henrik II okuplja članove porodice na sastanak na kome bi se trebalo odlučiti ko će biti njegov naslednik. Na okupljanje su pozvani njegova žena spletkarica koja je upravo izašla iz zatvora, kraljica Eleanor od Akvitanije (Katharine Hepburn) i njegova tri sina, princ Ričard Lavljeg Srca (Anthony Hopkins), Geoffrey, Vojvoda od Britanije i princ Ivan (Nigel Terry), od kojih sva trojica žele tron. Na dvoru su prisutni i mladi ali lukavi kralj Filip II od Francuske (Timothy Dalton), sin Eleanorinog bivšeg muža, i Filipova polusestra Alais (Jane Merrow), ćerka Luja VII od Francuske. Alais je bila verena za Ričarda, ali je zapravo Henrikova ljubavnica. Počinje niz spletki i intriga dok svi pokušavaju ostvariti svoje planove.

Žanr:drama, istorijski, romansa
Godina:1968
Reziser:Anthony Harvey
Scenario: James Goldman
Uloge:Peter O'Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins
Uzrast:PG
Award:Osvojena 3 oskara
Studio: AVCO Embassy
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...