•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Gospodar prstenova: Dve kule (eng. The Lord of the Rings: The Two Towers) je fantastični pustolovni film Petera Jacksona iz 2002., utemeljen na drugom delu knjige Gospodar prstenova J.R.R. Tolkiena.

Nastavljajući priču filma Gospodar prstenova: družina Prstena, radnja je podeljena na tri dela, dok Frodo i Sam nastavljaju svoj put u Mordor kako bi uništili Jedinstveni Prsten i upoznaju Golluma, njegovog bivšeg vlasnika. Aragorn, Legolas i Gimli nailaze na rat u Rohanu i na preporođenog Gandalfa, pre Bitke kod Helmove klisure, dok Merry i Pippin beže iz zarobljeništva i upoznaju Drvobradaša, divovsko stablo.

Film je naišao na dobre kritike, iako je adaptacija bila kontroverznija nego prvi film. Bio je to veliki uspeh u bioskopima, a film je zaradio preko 900 miliona dolara širom sveta, nadmašivši prethodnika.

U zbiru svih recenzija na filmskom portalu Rotten Tomatoes, film je skupio 97 posto pozitivnih recenzija, što ga čini najuspešnijim delom trilogije. Bitka kod Helmove klisure proglašena je jednom od najboljih filmskih bitaka svih vremena, dok je Gollum izabran kao treći najuverljiviji kompjuterski stvoren filmski lik u izboru časopisa Entertainment Weekly 2007.

Žanr:Akcija, Avantura, Fantazija
Godina:2002
Reziser:Peter Jackson
Scenario:J.R.R. Tolkien, Fran Walsh
Uloge:Elijah Wood, Ian McKellen i Viggo Mortensen
Award:Dobitnik 2 Oskara, druge 74 nagrade i 81 nominacija
Box office:926,047,111 USD
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:http://www.lordoftherings.net/
Jezik:English | Sindarin | Old
Trajanje:179min, 223 min, 235
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...