•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Magnificent Seven (1960)

Kaubojska verzija Kurosawinih 'Sedam samuraja' priča je o sedmorici revolveraša u obrani potlačenog sela koje terorišu odmetnici.

Meksičko selo čija populacija ne poznaje nasilje već samo mukotrpan rad na zemlji na stalnom je udaru bandita koji im otimaju hranu zagorčavajući im život. Umorni od konstantnog izrabljivanja i terora konsultuju se sa seoskim mudracem koji im poručuje da je vreme za borbu.

Izaslanici odlaze preko granice ne bi li pronašli oružje ali u jednom pospanom američkom gradiću nailaze na Vina (Steve McQueen) i Chrisa (Yul Brenner), dvojicu prijatelja i revolveraša koji ih uveravaju da im je pametnije unajmiti ljude koji znaju sa oružjem.

Chris nagovara Vina, koji je nameravo da prihvati posao u prodavnici, da mu se pridruži, baš kao i starog prijatelja (Brad Dexter) pogrešno uverenog da je u igri i neka lova. Pridružuje im se i Britt (James Coburn) koji zna sa noževima i Lee (Robert Vaughn) koji se takođe nada nagradi. Sedmorku upotpunjuju mladi Chico (Horst Bucholz) i O'Reilley (Charles Bronson), radnik u problemima. Oni dolaze u selo i nedeljama podučavaju stanovnike borbi istovremeno spremajući obranu sela.

Pregršt humora, one-linera i pucnjave trebali bi biti garancija dobre zabave pod uslovom da volite macho vesterne, naravno. Reditelj John Struges i scenarista William Roberts nastoje susresti i analizirati dve zaraćene strane. Sa jedne strane imamo opake, neustrašive, nehumane odmetnike koji pokazuju i svoju humanu stranu pa se ispostavlja da su i oni obični ljudi od krvi i mesa baš kao i seljani koji po prvi puta uviđaju da su sposobni izboriti se za svoju stvar.

CB
Žanr:vestern, avantura, drama
Godina:1960
Reziser:John Sturges
Scenario:William Roberts
Uloge:Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson
Award:Nominovan za Oscara, 1 nagrada i dve nominacije
Studio:MGM
Zemlja:United States
Website:www.mgm.com/title_title.do?title_star=MAG7
Jezik:Engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu