•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Matrix 4 je bio samo 4 nedelјe u proizvodnji pre gašenja

Prema Chad Stahelskom, The Matrix 4 je bio sniman samo četiri nedelјe pre nego što je produkcija bila obustavlјena zbog koronavirusa. Dugo iščekivani nastavak bio je jedan od mnogih filmova usred snimanja, kada je izbijanje COVID-19 u martu krenulo na gore, primoravši ih da se zaustave do dalјnjeg. Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss ponavlјaju njihove uloge kao Neo i Trinity u filmu (uprkos smrti likova u The Matrix Revolutions iz 2003.), sa ko-kreatorom franšize, Lana Wachowski, koja ovog puta režira solo. Za sada se detalјi zapleta čvrsto drže pod klјučem.

Iako se preliminarno planiralo da stigne u maju 2021., postoji velika šansa da Warner Bros završi sa odlaganjem The Matrix 4 kako bi se prilagodio pauzi u snimanju. Studio je već uveo nekoliko promena u rasporedu za 2021-2022. godinu kao odgovor na pandemiju, uklјučujući pomeranje The Batman-a nazad sa njegovog prethodnog mesta u junu 2021. do sledećeg oktobra. Sada, na osnovu ažuriranja od jednog od klјučnih kreativaca u filmu, izgleda sve više verovatnije da će novi Matrix naslov na kraju morati da bude pomeren takođe.

Kaskaderski stručnjak koji je postao John Wick režiser Stahelski, koji je radio na originalnoj Matrix trilogiji, nedavno je potvrdio uklјučenje u The Matrik 4. Kao deo iste diskusije, on je otkrio da je ovo poslednje on „bio samo četiri nedelјe“ kada ih je pandemija prisilila da zaustave snimanje.

Prvobitno je plan bio da Reeves završi snimanje njegovih scena za The Matrix 4, da bi se zatim ponovo ujedinio sa Stahelski-em i započeo produkciju na John Wick 4. Dva filma su čak planirana da budu objavljena istog dana u maju 2021. godine, na veliku konfuziju (i uzbuđenje) svih. Naravno, sigurno je reći da se to više neće dogoditi. U stvari, zvuči kao da The Matrix 4 nije bio toliko napredan u snimanju filma nego što je bio Batman kada je takođe bio ugašen prošlog meseca. Ipak, zbog efektne prirode The Matrix franšize, moguće je da će Wachowski i njen tim uspeti da nastave virtuelnu produkciju tokom zatvaranja, slično onome što Avatar 2 trenutno radi. Ako je to slučaj, možda neće morati da se pomere previše od njegovog trenutnog mesta (naglasak na „možda“).

Šta god da se desi sa The Matrix 4, John Wick 4 će se gotovo sigurno morati da pomeri unazad da se prilagodi Reeves-u. Zaista, mnogi veliki budžetski hitovi ranije zakazani za 2021. godinu (poput Jurassic World: Dominion i Fantastic Beasts 3) neizbežno će morati da budu odloženi kao rezultat njihove proizvodnje ili zaustavlјanja ili odlaganja zbog trenutne zdravstvene krize. Ako ništa drugo, to bi zapravo trebalo da bude od koristi industriji. U ovom trenutku, 2021. preplavila je potencijalne blokade, uklјučujući sve veliko budžetske hitove 2020. koje je koronavirus odložio. Ako malo razmaknete stvari, Hollywood-ski studiji mogu da izbegnu kanibalizaciju sopstvenih filmova na blagajnama bioskopa, dok istovremeno projektima poput The Matrix 4 daju prostor koji trebaju da završe bez žurbe sa njihovom propašću.

Podeli:



Preporucujemo