•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Radnja filma smeštena je u savremenom Njujorku, gde Kleri Frej, naizgled obična tinejdžerka, otkriva neobičnu istinu o sebi. Ona je potomak loze Senolovaca, tajnog reda mladih polu-anđela, ratnika, zarobljenih u drevnoj borbi za spas našeg sveta od demona. Nakon što joj je majka misteriozno nestala, Kleri je primorana da se pridruži Senolovcima, koji je upoznaju sa opasnostima “druge strane” Njujorka, mestom nazvanim Podzemni Svet u kome vladaju demoni, vešci, vampiri, vukodlaci i druga smrtonosna stvorenja.

Film je snimljen po prvoj knjizi serijala Kasandre Kler koji se našao na prvom mestu Njujork Tajms liste bestselera serijala namenjenoj mladim čitaocima i na pomenutoj listi se nalazi skoro dve godine!

Svakako će to biti i uzbudljiv filmski serijal, jer je već potvrđeno snimanje drugog nastavka.

Godine 2007. autorka Kasandra Kler, predstavila je mladoj čitalačkoj publici neverovatan ženski lik, Kleri Frej, devojku koja ima sposobnosti da vidi zapanjujuće i naizgled nemoguće stvari. Knjiga Instrumenti smrti: Grad kostiju ubrzo je postala svetski fenomen. “Uvek sam bila ljubitelj fantazije i epskih priča o dobru i zlu”, rekla je Kasandra i dodala “želela sam da napišem priču o odrastanju i sazrevanju, u kojoj će centralni lik biti devojka, koja živi u Njujorku. Jer kada sam se ja doselila u ovaj grad bila sam opčinjena njegovom istorijom”. Ubrzo je usledila ponudu za film, o čemu je autorka uvek sanjala “Kada pišete knjigu, nadate se da će jednog dana biti snimljen film po njoj, ali ne možete da računate sa sigurnošću na to. Ja i dalje ne mogu da verujem da mi se to desilo.” Producenti filma naglašavaju da su ih privukli likovi, koji prolaze kroz neverovatnu avanturu u svojim otkrivanjima. U svetu ovih likova postoji mnogo iznenađenja, koje su filmadžije želele da prenesu i na ekran. I ubrzo su se odlučili za reditelja Haralda Zvarta, koji se posvetio poslu, istražujući blogove mladih, kako bi razumeo šta im se sviđa, a šta ne. “Ovo je, na neki način, detektivska priča o mladoj devojci koja traži nešto izgbljeno”, rekao je reditelj Zvart, nastavljajući, “Na tom putu ona otkriva da mnogo toga u šta je verovala, nije istinito. Ona je veoma moćna devojka i ono što mi se najviše kod nje sviđa je kada joj kažete da nešto ne uradi, ona će najverovatnije upravo to uraditi. Ona sama kontroliše svoj život.” Autorka i reditelj ostvarili su u toku snimanja filma čvrstu saradnju. Reditelj se konsultovao sa Kasandrom Kler oko brojnih detalja: “Kada snimate film na osnovu tako popularne knjige, morate da donosite teške odluke. Odričete se nekih ideja iz raznoraznih razloga”, rekao je reditelj Zvart.


Kao veliki fan knjige, glumica Lili Kolins je bez razmišljanja prihvatila ulogu Kleri Frej. “Kada vam ta knjiga jednom dospe u ruke, tu je kraj, ne možete da je se otarasite. To je lepota Kasandrinog pisanja”, rekla je glumica i dodala: “Snimanje serijala po knjizi ima svoje prednosti i mane. Pročitala sam sve knjige, ali morala sam da se distanciram od njih kada je počelo snimanje, jer Kleri ne zna šta je tek čeka. Ona je u početku normalna devojka i suviše znanja o liku može da ugrozi tu čistotu njene prirode”, rekla je glumica Lili Kolins. Autori filma lako su se odlučili da glavni muški lik ponude mladom britanskom glumcu Džejmiju Kempbelu Baueru. “Hteli smo nekoga posebnog”, rekao je producent Robert Kulzer i dodao “izgleda blago, a opet opasno.”

Kasandra Kler je zadivljena kako je njena književna kreacija ispala na platnu: „Pisanje je usamljeni posao. Likove zamišljaš i samo su u tvojoj glavi”, rekla je ona “ali kada vidite tu priču na ekranu i glumce u kostimima, to je za mene neverovatno iskustvo,” dodala je ona.

Knjiga Instrmenti smrti: Grad kostiju prevedena je na 36 jezika, sa više od 22 miliona prodatih primeraka širom sveta.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2013
Reziser:Harald Zwart
Producent:Don Carmody, Robert Kulzer
Scenario:Jessica Postigo, Cassandra Clare
Uloge:Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan
Uzrast:PG-13
Award:1 nominacija
Studio: Constantin Film Produktion
Zemlja:United States
Website:themortalinstrumentsmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...