•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Mummy (2017)

Mumija je američki akcioni i avanturistički film iz 2017.g u režiji Aleksa Kurcmana, po scenariju Dejvida Koepa, Kristofera Mekvorija i Dilana Kusmana. Restart franšize Mumija kao deo Univerzalove ukinute serije Mračni univerzum, u kojoj glumi Tom Kruz kao narednik američke vojske Nik Morton, vojnik sreće koji slučajno otkriva drevnu grobnicu zarobljene egipatske princeze Ahmanet (Sofija Butela). Pojavljuju se još i Anabel Volis, Džejk Džonson, Kortni B. Vens i Rasel Krou.

Namera režisera Aleksa Kurcmana je bila da se ponovo pokrene Mračni univerzum, zasnovan na klasičnoj seriji filmova Univerzalna čudovišta. Film se nije baš proslavio uprkos očekivanjima i odličnoj glumačkoj ekipi. Loš učinak filma na blagajnama doveo je do ukidanja projekta Mračnog univerzuma.

Da vam malo zagolicam maštu i eventualno probudim želju da pogledate film. Ovo je priča o izgubljenoj egipatskoj princezi- akcija, misterija i avantura sa elementima horora. Priča o krstašima kao zaštitnicima svetskog poretka u kombinaciji sa egipatskom mitologijom....

U današnjem Londonu, građevinski radnici otkrivaju grobnicu viteza krstaša koji je sahranjen sa egipatskim rubinom davne 1127. godine. Niko ne zna o čemu se tačno radi...niko osim dr Henrija Džekila predvodnika Prodigijuma tajnog društva posvećenog lovu na natprirodne pretnje.

U isto vreme u Iraku, okoreli lovac na blago narednik američke vojske Nik Morton (Tom Kruz ) i kaplar Kris Vejl (Kortni B. Vens ) otkrivaju grob princeze Ahmanet (Sofija Butela).

Ahmanet je u davna vremena pokušala da prizove boga smrti Seta (Havijer Botet), usput ubijajući sve koji su joj stali na put. Tada su je egipatski sveštenici uhvatili i mumificirali živu, preduzeli sve mere zaštite da tamo i ostane- daleko u pustinji.

Sama blizina kovčegu je veoma opasna , čega Nik i Kris uopšte nisu svesni...Ahmanet uspeva da se prikaže Niku i potpuno obuzima njegov um, navodeći ga da je potpuno oslobodi i vrati u život. Nik, Kris i arheolog Jenni Halsei (Anabel Volis) odvode Ahmanetin sarkofag u Britaniju. Baš kako je i htela...

Ahmanetina mumija tako uspeva da pobegne iz sarkofaga i počinje da se hrani ljudima da bi regenerisala njeno telo, pretvarajući ih u zombije. Ona je prelepi demon koji brzo uči i uklapa se u savremenu sredinu, izuzetno je moćna. Kontroliše životinje kao i vremenske prilike. Mnogi životi bivaju izgubljeni, dok Amahnet sve više jača.

Vojska Prodigijuma i njihova tajna oružja nastoje da vrate Amahnet u grobnicu jer je to jedini način da se spasi svet i čovečanstvo.

Za malo neuništivi Nik u neizvesnoj borbi protiv zla i sam dobija neke super moći, pitanje je kako će ih iskoristiti! uspeva da dokaže svoju ljubav voljenoj Jeni. Zatim kreće sa Krisom u novu avanturu...ostaje nam samo da čekamo nastavak u nadi da će ga zaista i biti.

Autor: Marina Jovanović

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2017
Reziser:Alex Kurtzman
Scenario:David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman
Uloge:Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis
Uzrast:R
Award:4 nagrada i 18 nominacija
Box office:410M USD
Studio:Universal Pictures, Dark Universe, Perfect World Pictures
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TheMummy
Jezik:engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo