•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Other Boleyn Girl (2008)

Druga Bolenova kći (The Other Boleyn Girl) je britanski film reditelja Džastina Čadvika, baziran na istoimenom romanu Filipe Gregori. Premijerno je prikazan 15. februara 2008. na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Glavne uloge tumače Natali Portman, Skarlet Johanson i Erik Bana.

Istog trenutka kada postane dvorska dama engleske kraljice Katarine Aragonske, četrnaestogodišnja Meri Bolen privlači pažnju kralja Henrija VIII. Ona je najpre zaslepljena sjajem njegove moći i njegovog položaja, ali njena radost prestaje kada otkrije da je Henri samo pion u dinastičkim zaverama. Kada zanimanje kapricioznog kralja za nju izbledi, Meri dobija naređenje da svoje znanje da se on zadovolji prenese svojoj sestri, najboljoj drugarici i suparnici — Ani Bolen.

Ana uskoro postaje neodoljiva kralju Henrija, i Meri ostaje samo da posmatra sestrin uspon. Ana ne preza ni do čega da ostvari svoje ambicije. Od tog trenutka, Meri neće biti ništa drugo do „ona druga Bolenova kći“. Ana čak u jednom trenutku postaje i Henrijeva supruga i kraljica Engleske, ali njena pozicija nije sigurna sve dok kralju ne podari naslednika. Iako su u isto vreme i suparnice, sestre Meri i Ana moraju da se brane od neprijatelja porodice Bolen — Meri, Ane i Džordža, kojih ima mnogo.

Film je 10. juna 2008. objavljen u DVD i blu-rej formatu. Oba izdanja uključuju komentare reditelja Džastina Čadvika, izbačene scene iz filma i druge dodatke.

Žanr:biografija, drama, istorijski
Godina:2008
Reziser: Justin Chadwick
Scenario: Peter Morgan
Uloge:Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana
Uzrast:PG-13
Studio: Columbia Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...