•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Passenger (Professione: reporter) (1975)

Film 'Zanimanje: reporter' kultno je ostvarenje slavnog italijanskoga reditelja, prvaka filmskoga modernizma Michelangela Antonionija. Utemeljen na odličnom scenariju Marka Peploea, film je neobična priča o čoveku koji, preuzevši identitet preminuloga stranca, kreće u novi život u potrazi za novim vidovima slobode.

David Locke je televizijski reporter koji dolazi u severnu Afriku u nadi da će razgovarati sa političkim ekstremistima. U hotelu u kojem je odseo, u sobi do njegove, nalazi se tajanstveni gospodin Robertson, samac bez prijatelja, poznanika i porodice. Jedino što poseduje je poprilično debeo adresar kontakata. Ubrzo, Robertson doživi srčani udar i umre, a Locke, željan uzbuđenja, odluči da preuzme Robertsonov identitet. Njegov "novi" život odvesće ga od Afrike prema Evropi, vođen imenima iz pokojnikove beležnice. Dok putuje i otkriva posledice svog čina igranja tuđim identitetom, upušta se u avanturu s nepoznatom devojkom koja se zatekla u Barceloni...

Modernistički režiran, pun impozantnih totala prirode, polaganog ritma i neobičnih dijaloga koji otkrivaju složene odnose među likovima velika su odlika ovoga reditelja i ovog filma koji je, iako nije zadobio veću naklonost publike, odmah požnjeo lovorike kod kritike. U glavnim ulogama su izvrsni Jack Nicholson, Maria Schneider, Jenny Runacre i ostali.

Žanr:drama
Godina:1975
Reziser:Michelangelo Antonioni
Scenario:Mark Peploe, Mark Peploe
Uloge:Jack Nicholson, Maria Schneider, Jenny Runacre
Uzrast:PG-13
Award:4 nagrada i 1 nominacija
Studio:Compagnia Cinematografica Champion, CIPI Cinematografica S.A., Les Films Concordia
Zemlja:Italija
Website:www.sonyclassics.com/thepassenger/index_content.html
Jezik:Engleski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...