•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Poppy Is Also a Flower (1966)

The Poppy Is Also a Flower, takođe poznat pod nazivom Poppies Are Also Flowers je naziv za američki igrani film snimljen 1966. godine i originalno prikazan na televiziji. Radnja, temeljena na pripovetci Iana Fleminga, pratila je nastojanja agenata američkog Federalnog odela za narkotike da otkriju puteve krijumčarenja heroina od Irana do Evrope.

Film je karakterisala jedna od najimpresivnijih glumačkih postava tog vremena, uključujući Grace Kelly, slavnu holivudsku princezu koja je bila narator filma, i kojoj je to bio prvi nastup nakon udaje za monegaškog princa Rainera deset godina ranije. Većina glumaca je nastupala za simbolični honorar od 1 US$, smatrajući da ima moralnu dužnost učestvovati u projektu koji javnost mora upozoriti na dobro organizovane mreže krijumčara narkotika, koji su u to doba tek počeli široko konzumirati u rekreativne svrhe u zapadnim zemljama. Režiseri Terence Young i producent Euan Lloyd su radili bez honorara.

Film su takođe finansirali Ujedinjene nacije u sklopu svoje 20.godišnjice, a Xerox je bio glavni sponzor filma.

Uprkos dobrim namerama njihovih tvoraca, kao i ugledne glumačke ekipe, film se danas smatra neuspehom. Jedini uspeh je postigao Eli Wallach, dobivši Emmy kao za svoju sporednu ulogu.

Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:1966
Reziser:Terence Young
Scenario: Jo Eisinger
Uloge:Senta Berger, Stephen Boyd, Yul Brynner
Uzrast:PG
Studio: Comet
Zemlja:France
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...