•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Ring Finger (L'annulaire) (2005)

Drama Diane Bertrand prati život Iris (Olga Kurylenko), devojke koja se seli u lučki grad posle nesreće u fabrici, u kojoj je ostala bez vrha domalog prsta. Pronalazi stan u luci, ali je primorana da deli sobu sa mornarom koji danju spava, e noću radi, što je i osnova zapleta jer je njen raspored suprotan. U potrazi za poslom Iris sreće muškarca (Marc Barbe) koji ljudima čuva stvari koje nemaju gde da ostave...

Da je danas teško napraviti dramu o običnim malim ljudima i njihovim običnim malim životima, govori i 'Prst sudbine'. Bez nekog određenog pravca bez grupe autora koji bi pokrenuli neki novi talas, ovakvi filmovi, u suštini, nemaju mnogo smisla. Opterećen krajnje nerazumljivom simbolikom i rascepkanom dramaturgijom, Prst sudbine ne donosi ništa novo. Da li je potrebno pričati takve priče, da li to publiku uopšte zanima?

Osnovno polazište mnogih uspešnih drama jeste lična tragedija, ali gubitak - vrh domalog prsta i besciljnost u životu, sigurno ne predstavljaji veliku dramu. Jednostavno rečeno, ovaj film ne bi izvuklo ni to da je glavna junakinja ostala i bez obe ruke i obe noge.

Ako je ideja bila da se kod publike izazove potpuna indiferentnost prema životnim pričama i sudbinama glavnih junka, onda je 'Prst sudbine' pravi pogodak.

Žanr:drama
Godina:2005
Reziser:Diane Bertrand
Producent:Bruno Berthemy
Scenario:Diane Bertrand, Yoko Ogawa
Uloge:Olga Kurylenko, Marc Barbé, Stipe Erceg
Award:1 nagrada i dve nominacije
Studio:Les Films du Veyrier, Integral Film, Bureau, The See
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....