•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Runner (1999)

Edward je upravo izgubio tri hiljade dolara kladeći se na pogrešan tim. Situacija mu je bezizlazna. Njegov ujak Rocco nudi mu posao kod čoveka za kojega i sam radi, zloglasnog ganstera pod imenom Duboko Grlo, čoveka koga njegovi saradnici nikada ne vide, ali ga se boje više od ičega na svetu. Ako ga neko prevari, on pošalje svoje krvoločne pse, koji ne ostave ni najmanji trag da je čovek ikada postojao. Tako nema ni ubistva, ni policije, ni kazne.

Ne videći drugi izlaz, Edward pristaje biti "trkač", tj. jedan od onih koji će za Duboko Grlo obilaziti kladionice i ulagati ogromne iznose. Iako zna da je to za njega pretežak izazov - kao da se alkoholičar zaposli kao barmen - Edward prihvati posao. Istovremeno upoznaje Karinu u koju se zaljubi na prvi pogled. Kad mu Karina kaže da je trudna, Edward je zaprosi, a verenički prsten vredan osam i po hiljada dolara plati novcem svog poslodavca. Da bi nadoknadio manjak, kocka se...

Film "The Runner" posebno je zanimljiv zbog toga što tehnički detaljno otkriva sistem klađenja velikog ulagača, koji je i sam zavisnik i koji, organizirajući posao, u stvari traži ljudske žrtve za klađenje sa samim sobom. Pri tome mu je zarada najmanje važna. John Goodman savršen je izbor za ulogu čoveka koji se ne miče iz prostorije iz koje vlada, okružen nizom monitora i modernih elektorničkih uređaja.

Žanr:drama, triler, krimi
Godina:1999
Reziser:Ron Moler
Scenario:Dustin Lee Abraham, Anthony E. Zuiker
Uloge:Ron Eldard, John Goodman, Joe Mantegna
Uzrast:R
Studio:Aspect Ratio Film
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu