•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Shape of Water (2017)

Prošlo je dosta vremena otkako nas je neki film Guillermoa del Toroa oduševio i oborio nas s nogu. Ni „Pacific Rim“ ni „Crimson Peak“ nisu imali takav utisak na nas. Možda ćemo morati da se vratimo Äak do „Pan’s Labyrinth“, što je bilo pre deset godina. Ipak, uz nekoga Äudnog i jedinstvenog kao što je del Toro, svaki film je nešto što s nestrpljenjem oÄekujete i u Äemu uživate kao u prvoklasnoj gozbi. Dobre vesti su da nas „The Shape of Watter“ nije razoÄarao. Ovaj film je podjednako Äudan i prelep.

Del Toro je rekao da je dobio inspiraciju za ovaj film nakon što je u Meksiku gledao „Creature From the Black Lagoon“ kada je imao 6 godina. A film, koji je veoma zreo, ima deÄiji smisao za Äuda i fantazije. Postavljen u Baltimoru tokom paranoiÄnih ranih šezdesetih godina prošlog veka, na vrhuncu Hladnog rata, i obojen prelepom paletom zelenih boja (od vibrantne akvamarinske preko zelene u smaragdnim draguljima, pa sve do mahovite maslinasto zelene i nazad), ovaj film nam prikazuje Sally Hawkins u ulozi Elisae, usamljene neme ÄistaÄice koja Äisti tajnu laboratoriju u kojoj vojska SAD-a Äuva amfibijsko stvorenje kojeg Äak i Rusi žele da se doÄepaju (to je žilavi maestro filmskih Äudovišta Doug Jones ispod sve te sluzi i krljušti).

Richard Jenkins je odliÄan u ulozi Elisinog komšije, gej umetnika koji gladuje. Isto važi i za Octaviau Spencer kao njenu odanu vickastu koleginicu. Gonzo Michael Shannon zlobno se smeška i reži u ulozi sadistiÄkog tamniÄara ovog Äudovišta koji maše biÄem. Michael Stuhlbarg pruža puno kao nauÄnik koji oseća sažaljenje prema ovom neshvaćenom morskom biću. Ipak, on ne gaji tolike simpatije kao Elisa, koja sa ovim bićem razvija neoÄekivanu intimnost. Hawkinsova, koja je bila toliko dobra u „Happy-Go-Lucky“ i „Blue Jasmine“, govori više svojim dubokim oÄima nego što bi to ikada mogla koristeći samo reÄi.

Ukoliko vam sve ovo zvuÄi bizarno, pa, i jeste. MeÄ‘utim, istovremeno je i upeÄatljivo, nežno, smešno, romantiÄno i zaista oduzima dah svojom ogromnom ambicijom. Tu je Äak i plesna fantazija Busbyja Berkeleya! Ukoliko ste spremni da se upustite u ovu riblju bajku, „The Shape of Water“ je nauÄno fantastiÄna ljubavna priÄa koja će vas proganjati kao nijedna koju ste do sada videli – ili sanjali da ćete videti. To je Äista filmska magija.

Žanr:avantura, drama, fantazija
Godina:2017
Reziser:Guillermo del Toro
Scenario:Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Uloge:Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon
Uzrast:R
Award:Nominovan za 13 Oscara, 69 nagrada i 203 nominacija
Studio:Bull Productions, Double Dare You (DDY), Fox Searchlight Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....