•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Shawshank Redemption (1994)

Film “The Shawshank Redemption” je američka krimi - drama iz 1994. godine reditelja Frank-a Darabont-a. Ovo ostvarenje je inspirisano Skratkom pričom Stephen-a King-a, koja nosi naziv "Rita Hayworth and Shawshank Redemption", a scenario za film je takođe delo Frank-a Darabont-a. Glumačku ekipu ovog ostvarenja čine odlični: Tim Robbins, Morgan Freeman i Bob Gunton, a sam film je imao čak sedam nominacija za Oskara.

Radnja filma “The Shawshank Redemption” govori o čoveku po imenu Andy Dufresne koji je mlad i uspešan bankar, a čiji se život menja na drastičan način kada je optužen i osuđen na doživotnu robiju za ubistvo svoje supruge i njenog ljubavnika. On je poslat da odsluži kaznu u zatvor “Shawshank”.

Čitava filmska priča je smeštena u 1940. godinu, a govori o tome kako Andy, uz pomoć svog prijatelja Red-a Redding-a uči da se snalazi u brutalnim uslovima u zatvoru. Andy čak uspeva i da zadobije poštovanje ostalih zatvorenika, pa samim tim postaje najnekonvencionalniji zatvorenik.

Ovo je odlično ostvarenje koje morate pogledati.

Žanr:krimi, drama
Godina:1994
Reziser:Frank Darabont
Scenario:Stephen King, Frank Darabont
Uloge:Tim Robbins, Morgan Freeman,Bob Gunton
Uzrast:R
Award:nominovan za 7 Oskara
Studio:Castle Rock Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:142 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...