•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Smurfs 2 (2013)

U novom animiranom filmu Štumpfovi 2, zli čarobnjak Gargamel stvara nekoliko kopija Štrumpfova i naziva ih Kvarnići. On se nada da će mu oni pomoći u njegovim smicalicama. Ali kad otkrije da mu samo oni pravi mogu dati ono što on želi i da samo Štrumpfetina tajna čarolija može pretvoriti Kvarniće u Štrumpfove, Gargamel kidnapuje Štrumpfetu i odvodi je u Pariz, gde ga milioni obožavalaca dočekuju kao najvećeg čarobnjaka. Nema mesta koji Gargamel neće istražiti u svom pohodu. Sve zavisi od Velikog Štrumpfa, Trape, i ostatka ekipe, kada se vrate u naš svet i kada se ponovo udruže sa ljudskim prijateljima Patrikom i Grejs. Da li će Štrumpfeta, koja se uvek osećala drugačijom od ostatka plave ekipe, naći novu vezu sa Kvarnićima, ili će je Štrumpfovi ubediti da je njena ljubav vezana za Istinsko Plavo?

Planetarno popularni plavi likovi, poznatiji kao Štrumpfovi, potvrdili su da pedeset godina postojanja u svim medijima, nije slučajnost. Belgijski umetnik, Pejo, stvorio je ove strip junake 1958. godine, a sudeći po broju pisama koje su fanovi ovih junaka slali i tražili još priča, Štrumpfovi su odmah postali omiljeni.


LIKOVI
Najstariji, najmudriji i Štrumpf koji o svemu i svima brine je Veliki Štrumpf. Ostali Štrumpfovi ga smatraju glavnim i uvek slušaju njegove savete.
Veliki Štrumpf ima crvenu garderobu, koja ga razlikuje od drugih, kao i sedu bradu.
Iako je najstariji, on je jedan od najenergičnijih Štrumpfova, koji mudrim savetima i čarobnim napitkom (koji samo on ume da napravi) spašava selo on zlog čarobnjaka Gargamela.

Štrumpfeta je jedini ženski lik. Ona je simpatična i šarmantna i iako su svi Štrumpfovi zaljubljeni u nju, svima je dobra drugarica.
Ona je, kao tipična devojčica, svoju kućicu dekorisala u roze i stalno skakuće kroz selo pevušeći svoju, svima dobro poznatu pesmicu. U stvari, Štrumpfetu je napravio Gargamel, sa idejom da je ubaci u štrumpfovsko selo, kako bi zavadila Štrumpfove i njemu pomogla da ih se dočepa. Bila je zla i imala crnu kosu, ali čarobnim napitkom, Veliki Štrumpf je od nje načinio ono što Štrumpfeta zapravo jeste.

Štrumpf Kefalo sebe smatra najpametnijim Štrumpfom u selu. Iako se ponaša kao da je posle Velikog Štrumpfa on glavni, to nije tačno.
Od drugih se razlikuje po tome što nosi velike, debele naočare, jer je kratkovid. U originalnoj, belgijskoj verziji, on se i zove Štrumpf koji nosi naočare ("Smurf with Glasses” / "Lecturing Smurf"). Kefalo je strastveni čitalac. Njegova kuća, prepuna je knjiga. Najčešće su to knjige starih umotvorina, kao i “Kefalovih citata”. Kefalo ima neopisivu želju da natera svoje drugove da čitaju te knjige, što mu ne polazi za rukom.

Trapa je najnespretniji, ali veoma ljubazan Štrumpf. On uvek daje sve od sebe i sve radi iz najbolje namere, ali uvek sve pokvari, ili polomi.
Čak mu je i odeća trapava, pa je to jedini Štrumpf kome kapa ne stoji dobro, već stalno pada i pokriva mu oči. Njegov najbolji drug u selu je Kefalo, a hobi mu je sakupljanje kamenčića.

Glavna karakteristika Mrguda je ta što on uvek, sve mrzi. Stalno negoduje, prekrštenih ruku, ali on nije bezobrazan, samo je osobenjak. Šta god da neko kaže ili predloži, Mrgud ima komentar kako to mrzi, ali uvek sve uradi, zajedno sa ostalim stanovnicima sela.
Njegovo srce je čisto i dobro, što on uvek pokušava da sakrije.

Licko je najzgodniji Štrumpf u selu. I on će to prvi reći za sebe. On jeste zgodan i šarmantan, ali čak i u situacijama spašavanja svojih saplemenika, možete ga videti samo ispred ogledala. Ipak, može nas iznenaditi svojom hrabrošću u trenucima, kada to najmanje očekujemo.

Gargamel je zli čarobnjak, jedini negativni lik, koji živi nadomak čarobnog sela. Njegova životna preokupacija jeste da nađe štrumpfovsko selo i uhvati Štrumpfove, kako bi ih iskoristio za pravljenje najčarobnijeg eliksira na svetu. On živi sam, sa mačkom Azraelom i na sve moguće načine pokušava da se domogne Štrumpfova.

Veksi je novi ženski lik i ona je sestra koju Štrumpfeta nikada nije imala. Ali za razliku od plavokose, ona nije dobra i fina. Ona je napravljena da bude zla i nije lako imati Gargamela za svog oca.

Hakus je sladak, simpatičan, hiperaktivan i otkačen. I lako potpada pod uticaj svoje sestre Veksi. On je nestašan više nego što treba, ali njegove namere nisu uvek kvarne i on se lako može dopasti publici, zato što su njegove ludorije ipak simpatične.

U originalnoj verziji filma, na engleskom jeziku, glavne uloge tumače i pozajmljuju glasove Nil Patrik Heris, Džejma Mejs, Sofija Vergara, Henk Azarija, Keti Peri, Džonatan Vinters.
Keti Peri, poznata pevačica, pozajmila je svoj glas Štrumpfeti. Još u prvom filmu ulogu je prihvatila pre nego što je pročitala jednu rečenicu scenarija. „Proveravali su glasove na slepo, tako što su gledali prethodne intervjue i upoređivali glas sa likom koji treba tumačiti. Moj glas im se svideo u samom startu i znali su da će uspeti“, objašnjava Keti Peri.

Glumačka ekipa koja je u verziji sinhronizovanoj na srpski jezik davala glasove takođe je oduševljena radom na ovom projektu.

U filmu Štrumpfovi 3D sačuvano je nasleđe Štrumpfova. Najvažnija stvar za autore bila je da Štrumpfovi ostanu Štrumpfovi. I u ovom filmu oni napuštaju svoje selo i odlaze na uzbudljivu destinaciju – Pariz.

Svoje glasove dali su: Dragan Vujić Vujke (režija/ Gargamel), Mina Lazarević (Štrumpfeta), Slobodan Boda Ninković (Veliki Štrumpf), Nebojša Milovanović (Patrik), Milan Antonić (Kefalo), Milan Tubić (Licko), Jadranka Bugarski (Grejs), Marko Marković (Nebojša), Slobodan Stefanovic (Trapa), Nikola Bulatović (Mrgud), Seka Aleksić (Veksi), Dejan Đurović (Štrumpf narator).

Žanr:animacija, komedija, porodični
Godina:2013
Reziser:Raja Gosnell
Producent:Véronique Culliford, Jordan Kerner
Scenario:J. David Stem, David N. Weiss
Uloge:Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayma Mays
Uzrast:PG
Box office:47.8M USD
Studio:Columbia Pictures, Sony Pictures Animation
Zemlja:United States
Website:www.smurfhappens.com
Jezik:Engleski, srpski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo