•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Virtuoso (2021)

Ovaj tmurni - bukvalno tako - triler smešten je uglavnom tokom jedne noći, počevši od velikog gromoglasnog pripovedanja neimenovanog protagoniste filma (Anson Mount), koji koriste glas drugog lica, a violončelo se uklanja snažno u pozadini. Na trenutak se pobude vaše nade da će ovo biti neka vrsta razigranog postmodernog narativa, po uzoru na Italo Calvino-ov If on a Winter’s Night a Traveller, Robert Coover-ov Noir ili čak prijatnu groznu studiju Gen X poput Jay McInerney-ev Bright Lights, Big City.

Avaj, razočarani ste što ste saznali da je ova misteriozna priča mnogo manje pametna nego što ste misli da jeste. Možda ste to trebali ranije da shvatite dok ubica, koji sebe smatra majstorom njegove radnje, prilično zezne svaki zadatak koji dobije nakon početnog pogotka, gde puca u čoveka u flagrante delicto-u, škropeći njegovog partnera krvlјu u tom procesu . Kada se ubica požali njegovom šefu - Anthony Hopkins-u (očigledno ga improvizujući pre nego što je osvojio drugog Oskara, pa čak ni ne pokušavajući da lažira američki akcenat potreban da bi se igrao promukli vijetnamski ratni veterinar) - na osećanja krivice i očaja zbog „kolateralne štete ”(tj. nevini lјudi bivaju ubiveni), s pravom sumnjate da je ovo dokaz da on nema najbolјu procenu.

Barem, uzdahnete rezignirano, film je imao dobar smisao da ulogu konobarice iz malog grada dodeli preretko postavlјenoj glumačkoj zvezdi Abbie Cornish, glumici velikog dometa i suptilnosti za koju se nadate da će ovde morati da ima više posla nego da sipa kafu i izgleda smoreno. Kad se sve završi i otkrije se veliki zaokret koji ste videli u prvih 15 minuta, osećate se prazno, pomalo potišteno i kao da vam treba još jedna šolјa kafe.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2021
Reziser:Nick Stagliano
Scenario:James C. Wolf, Nick Stagliano
Uloge:Anson Mount, Abbie Cornish, Anthony Hopkins
Uzrast:PG
Studio:Nazz Productions, Pelican Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo