•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Weather Man (2005)

The Weather Man (2005) komediografski obrađuje poznatu temu o čoveku čija prošlost donosi nova razočarenja u životu. Taj čovek obično priznaje da je sve u životu previše kompleksno i na glas bolno jauče. Kao i u filmovima “About Schmidt” (o starom ćoveku) Alexander Payne-a i “Sideways” (o čoveku srednjih godina), ili “American Beauty” (opet o čoveku srednjih godina) i “Garden State” (o mladom čoveku izgubljenih iluzija), filmova koji su kompletno nezainteresovani za tinejdžersko doba, The Weather Man donosi takođe pravo osveženje. Likovima je dozvoljeno da budu bogatiji i ne moraju da uvek zaslužuju pohvalu i budu primer.

Srednje doba života, “lika iz vremenske prognize sa TV- a” van ekrana je bez iluzija. Radnja filma se dešava u Chicago-u, a glavni glumac je Nicolas Cage. On želi usmerenje u životu, a čini se kao da je svaki njegov pokret ometen nekim drugim stvarima. On je razveden, ne razume decu i nikad nije dobio lošu reč od svog oca koji je dobitnik Pulitzer-ove nagrade. Njegovog oca glumi Michael Caine, a bivšu ženu glumi Hope Davis. Svi, uključujući i gledaoce tv vremenske prognoze su tu da bi ukazali na slabost Cage-a.

Tako kada Cage dođe u nevolju sa nespretnom ćerkom ili bivšom ženom čija veza sa drugim čovekom postaje ozbiljna, on pada sve dublje i dublje. Osmeh „čoveka iz vremenske prognoze„ i potreba da veruje da će sve biti u redu jednostavno ne prekidaju ružan tok stvari. U pokušajima da opstane ima puno humora. Scena motorciklista koji ga jure jer nije pogodio sutrašnje vremenske uslove se pamti. Naravno i njegova bivša žena je takođe komična. Nju jure isključivo neuspšeni muškarci. Od njenog bivšeg muža beži, ali ga smatra i najgorim neprijateljem. Jedino oružje koje ona ima je ženstvenost.

Gledajući film The Weather Man saznajete koliko je teško gledati samo svoja posla i sigurni ste da to nije besmisleno komplikovano samo Vama. Pogled na kulturološki prihvaćeno kritikovanje tv prognoze ima širu perspektivu i komičan ton. Režiser Gore Verbinski je napravio još dobrih filmova, a pomenimo samo neke - „The Ring“, „Pirates of the Caribbean“, “Rango”.

The Weather Man je komedija za sve uzraste.

Žanr:Komedija, Drama
Godina:2005
Reziser:Gore Verbinski
Scenario:Steve Conrad
Uloge:Nicolas Cage, Hope Davis, Nicholas Hoult
Uzrast:R
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramount.com
Jezik:Engleski
Trajanje:102 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...