•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Wild One (1953)

Divljak (eng. The Wild One) je odmetnički film putovanja iz 1953. godine sa Marlonom Brandom u nezaboravnoj ulozi Johnnyja Stablera, vođe bande i mladog delikventa, obučenog u kožnu jaknu na motoru Triumph Thunderbird 6T iz 1950.

U filmu se pojavljuje i Lee Marvin, kao vođa suparničke bande.

U ovom niskobudžetnom filmu Brando se pojavio kao "buntovnik bez razloga" dve godine pre Jamesa Deana u filmu Buntovnik bez razloga (1955. godine).

Divljak je utemeljen na kratkoj priči, "The Cyclists Raid" Franka Rooneyja, koja je objavljena u novembru 1951. godine u izdanju časopisa Harper's Magazine. Priča je posle objavljena u formi knjige kao jedna iz serije u knjizi The Best American Short Stories 1952. godine.

Iako Johnny u jednom trenutku zapreti Kathy kako bi mogao uništiti njihov kafić tako brzo da ne bi ni shvatili šta im se dogodilo ako ga ne prestanu "bockati", bajkeri su obično samo u potrazi za zabavom, i ne prete drugima, iako je to viđeno u kasnijim filmovima o Hells Angelsima.

Za ljubitelje Marlona Branda je ovo još jedan film koji trebaju pogledati.

NNT
Žanr:Drama
Godina:1953
Reziser:Laslo Benedek
Scenario:John Paxton, Frank Rooney
Uloge:Marlon Brando, Mary Murphy i Robert Keith
Studio:Stanley Kramer Productions
Zemlja:United States
Jezik:English
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....