•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

They Shoot Horses, Don't They? (1969)

Konje ubijaju, zar ne? (engl. They Shoot Horses, Don't They?) je američka filmska drama iz 1969. godine, reditelja Sidnija Polaka. Naziv filma je aluzija na ubistvo konja koji je bolestan ili osakaćen – na ubistvo iz milosrđa.

U malom kalifornijskom gradu se održava plesni maraton, na kom će par koji poslednji ostane na plesnom podijumu biti nagrađen sa 1.500 dolara. Igra je međutim surova, traje nekoliko meseci, i uopšte nije lako osvojiti prvo mesto. Takmičari svakoga dana imaju po deset minuta pauze, koju koriste za jelo, tuširanje, odmor i odlazak u toalet, a mogu da spavaju jedino jedan drugom u naručju, dok traje ples. Glorija je mlada, ogorčena devojka, koja je odlučna u svojoj nameri da dođe do para. Ali kako vreme prolazi, a takmičenje postaje okrutnije i sve više iscrpljujuće, ona se pita da li nagrada vredi toliko truda i muke. Potpuno poražena, izgubivši volju za životom, ona moli svog partnera da je ubije, i oslobodi je tegoba življenja.

Ova uznemirujuća i pesimistična drama je bila nominovana za devet Oskara, između ostalih i za Oskare za najboljeg reditelja, glavnu glumicu, sporedne glumce...

Žanr:drama
Godina:1969
Reziser:Sydney Pollack
Scenario: Horace McCoy
Uloge:Jane Fonda, Michael Sarrazin, Susannah York
Uzrast:PG-13
Award:Osvojen oskar
Studio: American Broadcasting Company
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...