•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tom Hanks u ekranizaciji svetskog bestselera "Čovek zvani Otto"

Dvostruki Oscarovac ponovo glumi u filmu koji ima pretenzije prema nagradama Američke filmske akademije, a od početka 2023. godine film ćemo moći gledati i u bioskopima.

Nema sumnje da je Tom Hanks jedno od najomiljenijih lica Hollywooda. Kroz svoju 45-godišnju karijeru osvojio je dve nagrade Oscar te je opšte poznato da je jedna od najuspešnijih filmskih zvezda u istoriji. Forest Gump, Philadelphia, Terminal i Brodolom života samo su neki od filmova koji su Hanksa obežili kao glumca za velike uloge i scene koje možemo prepoznati iz naše svakodnevice.

Upravo takav film s Hanksom dolazi nam početkom iduće godine pod imenom "Čovek zvan Otto". Naime, radi se o ekranizaciji bestselera New York Timesa "Čovek zvan Ove". Ta novela švedskog autora Fredrika Backmana već ima svoju domaću ekranizaciju koja je u SAD-u bila strani film s najvećom zaradom u 2016. te ostvarila dve nominacije za Oscara.

Upravo objavljeni trailer dočarava nam svakodnevicu Otta Hendersona (Tom Hanks), udovca i čangrizavca koji budno pazi na red i disciplinu u svom susedstvu. Međutim, to ipak više liči na kritiziranje i osuđivanje ogorčenih komšija. Ali, njegova siva rutina okrenut će se naglavačke kada se u komšiluk doseli temperamentna mlada porodica. Otto tek tada može videti šta se dogodi kada život prihvati takav kakav jeste...

U ovoj komediji, osim Hanksa, glumačku postavu još čine Mariana Treviño (Club the Cuervos), Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Rediteljski deo posla pripao je Marcu Forsteru (San za životom J.M. Barrieja, Svetski rat Z) a scenario je, prema knjizi, napisao David Magee koji je stekao nominaciju za Oscara s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja. Svakako valja spomenuti kako je u producentskoj ekipi i sam Hanks što će sigurno pozitivno uticati na ukupan dojam ovoga filma.

Knjiga "Čovek zvan Ove", kao broj 1 New York Timesa, prodat je u više od tri miliona kopija, a čitaoci širom sveta imaju samo reči hvale za ovu životnu dramu s elementima humora. Stoga, i čitalačka i bioskopska publika nestrpljivo iščekuju početak iduće godine kada film "Čovek zvani Otto" stiže na velika platna. A Tom Hanks i filmovi sa životnom pričom su uvek prava "poslastica" i iskustvo koje svaki put oduševljava i publiku i kritiku.

Podeli:



Preporucujemo