•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tom Hardy

Edward Thomas "Tom" Hardy (rođen 15. septembra 1977.) je engleski glumac.

1998. godine, Hardy je osvojio prvu nagradu na takmičenju "The Big Breakfast's Find Me a Supermodel", a tada je imao 21. godinu. Tom je krenuo u Dramski centar u Londonu septembra 1998. godine.

Hardy je jedinac i rođen je u Hammersmith-u, dok je odrastao u East Sheen-u, u Londonu. Njegova majka Anne je umetnica i slikarka čija je porodica, a otac Edward Hardy je pisac reklama i komedija. Hardy je pohađao dve privatne škole, da bi se na kraju upisao u Dramski centar u Londonu. Karijeru je započeo u ratnoj seriji “Band of Brothers”. Njegovo prvo filmsko ostvarenje je film “Black Hawk Down”, Ridley-ja Scott-a iz 2001. godine.

Hardy je januara 2012. godine objavio da je počeo da gleda gangsterske filmove zbog pripreme za svoju ulogu Al Capone-a, za studio Warner Bros., čije snimanje će početi 2013. godine.

Hardy je bio u braku sa Sarah-om Ward 1999. godine, ali su se razveli 2004. godine. Ima sina Louis-a Thomas-a Hardy-ja (rođenog 8. aprila 2008. godine), iz veze sa bivšom devojkom Rachael Speed. Jula 2010. godine, Hardy je zaprosio glumicu Charlotte Riley, nakon godine dana zabavljanja.

Filmografija:

2001 Band of Brothers

2001 Black Hawk Down

2002 Simon: An English Legionnaire

2002 Star Trek Nemesis

2003 The Reckoning

2003 LD 50 Lethal Dose

2004 Layer Cake

2004 EMR

2005 Batter Up

2005 Colditz

2005 The Virgin Queen

2006 Sweeney Todd

2006 A for Andromeda

2006 Gideon's Daughter

2006 Minotaur

2006 Marie Antoinette

2006 Scenes of a Sexual Nature

2007 Flood

2007 Stuart: A Life Backwards

2007 WΔZ

2007 Cape Wrath

2007 The Inheritance

2007 Oliver Twist

2008 Sucker Punch

2008 RocknRolla

2008 Bronson

2009 Thick as Thieves

2009 Wuthering Heights

2009 The Take

2010 Inception

2011 Warrior

2011 Tinker Tailor Soldier Spy

2012 This Means War

2012 The Wettest County

2012 The Dark Knight Rises

Podeli:



Preporucujemo

Prva sezona "Krune" ponovo na listi najgledanijih Netfliks...
Bred Pit u Finskoj izložio svoje vajarske radove
Reditelj Ludvig Vust i montažerka Monika Vili gosti...
Otvorena izložba “Kiki Smit: Ljudi i ostale...
Stefan Arsenijević: LIFFE je dragocen zato što je...
Zbog čega su dadilje dece Dženifer Lopez davale otkaz...
Šta nas čeka u petoj sezoni "Sluškinjine priče"?
Damir Imamović, Jasna Jovićević, Maja Miliković i...
Zak Efron konačno otkrio da li je imao plastične...
Nagrada Mali princ - Marijana Petrović: Za Malo pozorište...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 15. septembra do 21....
Svečanom dodelom nagrada zatvoren 15. Leskovački...
Džoker 2 će dobiti još jednog Arkham Asylum glumca
„Blade Runner 2099“ Ridli Skot radi na televizijskom...
Odabrani vizuelni umetnici/e iz Srbije za rezidencijalni...
Raznovrstan prateći program na 29. Međunarodnom festivalu...
Interkulturalnost u fokusu Foruma na 29. Međunarodnom...
Preminuo pozorišni i filmski velikan Radko Polič - Rac
Umetnički programi “Borski dim” Hua Juna i Žalbeni...
Četvrti dan 29. Međunarodnog festivala pozorišta za decu...
Di Kaprio iznenadio sve - ima devojku stariju od 25 godina
Objašnjena najava nove "The Mandalorian" sezone
Priče između zidova na Borskim susretima
Netflix najavio novu hit seriju "1899"
Radivoje Andrić dobitnik Gran prija „Živojin Žika...
Svečano otvoren 29. Međunarodni festival pozorišta za...
Brus Vilis iznenadio pojavljivanjem u javnosti
LIFFE - Selekcija “Divlji film” na 15. Leskovačkom...
SPECIJALNA PROJEKCIJA FILMA „ALA JE LEP OVAJ SVET“ U...
BiH ima kandidata za nagradu Oskar