•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Torrente, el brazo tonto de la ley (1998)

Torrente - glupa ruka pravde (špa. Torrente, el brazo tonto de la ley) je španska crnohumorna akciona komedija iz 1998. godine. Naslovnu ulogu u filmu tumači Santiago Segura, koji je film i režirao a i za njega napisao scenarijo.

Torrente je lenja, neotesana pijanica, seksist, rasist i ekstremno desničarski bivši madridski policajac. Bezobziran je prema drugima i brine samo o sebi. Živi u razrušenoj sirotinjskoj četvrti sa ocem invalidom, koga tretira prilično loše.

Jednog dana u komšiluku se doseli nova porodica sa mladom i zgodnom nećakinjom koja mu zapne za oko. Sprijatelji se s njenim rođakom Rafijem kako bi joj se približio. Istovremeno otkriva bandu trgovaca drogom u obližnjem kineskom restoranu i kreće u razotkrivanje narko lanca kako bi povratio izgubljeni ugled u madridskoj policiji. Jedini na čiju pomoć može računati su Rafi i njegovi blesavi prijatelji.

Španska premijera održana je 13. marta 1998. sa 130 projekcija. O popularnosti filma u Španiji najbolje govori podatak da je u julu još uvek imao 76 projekcija dnevno. Film je postao društveni fenomen i dostigao je mitsku granicu od tri miliona gledaoca. Santiago Segura je postao jedan od najpopularnijih ljudi u Španiji. Razvio je genijalnu reklamnu kampanju za svoj prvi film, osiguravajući trajnu prisutnost u specijaliziranim filmskim medijima. Film je nadmašio visokobudžetne holivudske hitove kao što je Titanic.

Film je osvojio nagrade Goya za najboljeg reditelja debitanta (Santiago Segura) i najboljeg sporednog glumca (Tony Leblanc).

Žanr:komedija, krimi
Godina:1998
Reziser:Santiago Segura
Scenario:Santiago Segura
Uloge: Santiago Segura, Javier Cámara, Neus Asensi
Award:5 osvojenih
Studio:Creativos Asociados de Radio y Televisión (CARTEL)
Zemlja:Spain
Jezik:Španski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila