•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Transporter 2 (2005)

Bivši pripadnik specijalnih snaga, Frank Martin (Jason Statham), radi kao prevoznik i za malo veću sumu novca spreman je prevesti bilo šta bilo gde, a njegov novi posao je samo na prvi pogled bezopasan. Naime, Martinov zadatak je voziti Jacka Billingsa (Hunter Clary), sina uticajnog i važnog političara. I dok Martin vozi Jacka na pregled kod doktora, ne sluti šta se sprema. Doktor je zapravo Dimitri (Jason Flemyng), ruski agent i pripadnik terorističke organizacije, koja otima Jacka i traži otkupninu. Uznemireni roditelji, spremni na sve za dobrobit svog sina, plaćaju otkupninu ne znajući da tek sada počinje njihova prava noćna mora. Naime, mladiću je ubrizgan smrtonosni virus kojim teroristi žele zaraziti njegovog oca, nadajući se kako će ga on dalje preneti ostalim političarima na kongresu koji se uskoro održava. Kako su teroristi pripremili savršeni plan kojim žele krivicu preneti na Martina, njemu ostaje malo vremena da pronađe protivotrov i dokaže svoju nevinost.

Drugi nastavak poznate "Transporter trilogije" donosi nam jednaku dozu adrenalina, napetosti i akcije poput svog prethodnika. Zadivljujući specijalni efekti, lude scene borbe i divlje jurnjave ulicama Miamija svakako će nas oduševiti, što zapravo i nije veliko iznenađenje ako se uzme u obzir činjenica da scenarijo i produkciju potpisuje slavni Luc Besson ("Veliko plavetnilo", "Peti element", "Leon").

Rediteljsku palicu u drugom je nastavku preuzeo Louis Leterrier, umetnički reditelj prvog dela i poznati redatelj spektakla "Neverovatni Hulk". Iako se za veoma mali broj filmskih nastavaka može reći da su po pitanju kvaliteta premašili original, upravo to je slučaj sa "Transporterom". Osim po naslovnoj ulozi u sva tri nastavka "Transportera", glavni glumac Jason Statham poznat nam je i po nastupima u filmovima "Cellular", "Collateral" ,"Dobar posao u Italiji" i mnogim drugim akcionim filmovima.

CB
Žanr:akcija, triler, krimi
Godina:2005
Reziser:Louis Leterrier
Producent:Luc Besson
Scenario:Luc Besson
Uloge:Jason Statham, Amber Valletta, Kate Nauta
Uzrast:PG-13
Box office:43
Studio:TF1 Films Production
Zemlja:France
Website:www.cineasten.de/filme/transporter-the-mission.html
Jezik:Engleski, francuski, ital
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...