•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Treća CGA Belgrade konferencija 1. i 2. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci

Prvog i drugog novembra Beograd postaje epicentar kompjuterske grafike, vizuelnih efekata, animacije i digitalne umetnosti u okviru CGA Belgrade (Computer Graphics and Arts) konferencije koju treću godinu zaredom organizuju Srpska filmska asocijacija, Crater VFX trening centar i Portal VFX Srbija.

Konferencija koja za cilj ima jačanje domaće VFX scene i pozicioniranje Srbije kao regionalnog hub-a CG industrije u međunarodnim krugovima predstaviće dva programa. Glavni program pod nazivom KNOW-IT-ALL, posvećen umetničkom razvoju i inovacijama u CG industriji namenjen je ne samo profesionalcima, već i onima koji žele da se upoznaju i oprobaju u industriji kompjuterske grafike, dok će u okviru pratećeg programa KNOW-HOW učesnici imati priliku da se bolje upoznaju sa tehničkim aspektima industrije.

Fokus treće konferencije je obrazovanje i predstavljanje novih talenta, uz prisustvo svetskih lidera u CG Industriji kao što je Escape Studios akademija koju predstavlja Klaudija Cermak, istaknuta artistkinja, autorka i dobitnica Oskara za doprinos filmu Gladijator, poznata po radu na nekim od najvećih naslova u istoriji kinematografije kao što su: Troja, Hari Poter, Džejson Born, Kapetan Amerika, Noćne zveri kao i jedna od najgledanijih Netfliksovih serija, Crno ogledalo (Black Mirror).

Na listi predavača naći će se najuspešniji umetnici iz zemlje i sveta među kojima su:

Igor Jovanović, član tima koji potpisuje vizuelne efekte za filmove poput Kralj lavova, Knjiga o džungli, Čuvari galaksije, Grdana - zla vila i Pirati sa Kariba 5. i Hugo Guerra, višestruko nagrađivani reditelj najpoznatiji po svojim online tutorijalima koji su pomogli mnogim mladim umetnicima da se upoznaju sa osnovama i usavrše tehnička i umetnička znanja iz industrije.

CGA Belgrade je deo ,,Srbija stvara - Serbia creates” platforme kreirane kroz rad kabineta predsednice Vlade Republike Srbije i njenog Saveta za kreativne industrije sa ciljem predstavljanja Srbije kroz kreativnu, inovativnu i digitalnu zajednicu.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji moći će besplatno da se registruju putem sajta cgabelgrade.com od 1. oktobra.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...