•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trespass (2011)

“Trespass” je još jedan napeti triler o porodici koju terorišu nasilnici. Ovaj film ima takozvani pristup “stare škole” u samoj filmskoj priči. Reditelj je Helmer Joel Schumacher, a glumačku ekipu predvode Nicolas Cage i Nicole Kidman, koji daju sve od sebe da doprinesu utisku neizvesnosti dok pokušavaju da udahnu svežinu u sam scenario filma.

Početne scene vešto osvetljavaju finansijske i porodične probleme, kada upoznajemo Kyle-ja Miller-a (Cage) koji je diler dijamantima, zatim njegovu ženu arhitektu koja se zove Sarah (Kidman), i njihovu buntovnu ćerku tinejdžerku Avery (Liana Liberato u David Schwimmer-ovom filmu "Trust").

Čak i onda kada Kyle vozi njihov Porše kroz sigurnosnu kapiju njihove ultra- skupe kuće od stakla i čelika, Kyle se bori da potisne očajanje i oda utisak poverenja dok telefonira sa potencijalnim klijentima.

Unutar same moderne kuće, koja je tako predstavljena upravo zbog samog scenaria, nalazi se skriveno mesto koje okružuje gusta šuma, u kome Kyle pronalazi svoju ženu i ćerku kako se svađaju da li Avery treba da ide na žurku sa prijateljem koji nije odgovarajući. Avery odbija da prihvati “ne” kao odgovor, pa se tako iskrada preko zadnjih vrata, ostavljajući roditelje da razgovaraju o emocionalnoj razlici među njima. Onda loši momci prerušeni u policajce dolaze na njihov kućni prag i prava noćna mora tek počinje.

Veći deo filma "Trespass" je posvećen Kyle-jevim okršajima i cenkanjima sa glavnim lošim momkom, sarkastičnim likom po imenu Elias (Ben Mendelsohn, "Animal Kingdom"), koji je prilično “tvrd”, ali inteligentan momak koji zna puno o sigurnosnom sistemu Kylene kuće i sadržaju sefa u kući.

Uprkos fizičkoj i verbalnoj torturi, Kyle odbija da otvori svoj sef, plašeći se, jednostavno da onda kada provalnici dobiju ono što žele, ubiće i njega i njegovu ženu i njihovu ćerku, onda kada se bude vratila iz grada. Cage odlično glumi kroz celi film "Trespass," a posebno tokom scena kada je Kyle ljut, ili preplašen, ali uvek planira sledeću kontra ponudu. On zapravo improvizuje jedan pregovor za drugim. Elias je prikazan kao najnerazumniji “kupac” koga je Kyle, budući da je prodavac dijamanata, ikada upoznao.

Jedan od pljačkaša je zgrabio Kyle-a i postavio mu lovački nož pod grlo sa namerom da ga prisili da pritisne dugme za otvaranje sefa, uz pretnju: “Znaš da ćeš kad – tad morati da staviš svoj prst na to dugme. Jedino je pitanje: hoće li on još uvek biti deo tvog tela”.

Kyle postavlja pitanje: ”Šta želite od nas?” na koje dobija odgovor od Elias-a, vođe bande, “Pa ne znam...zašto ne počnete sa svime što imate“. To samo pokazuje da su oni previše pohlepni. A Cage u jednom prenutku postavlja pitanje, iako je ubica prislonio pištolj na njegovu glavu, “Da li vi uopšte znate nešto o poreklu reči dijamant”. On doprinosi misteriji i odlično igra svoju ulogu.

“Trespass” je sigurno dobar film sa puno flešbekova i scena pucnjave, koji svakako vredi pogledati.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, triler
Godina:2011
Reziser:Joel Schumacher
Scenario:Karl Gajdusek
Uloge:Nicolas Cage, Nicole Kidman, Cam Gigandet
Uzrast:R
Studio:Millennium Films
Website:www.trespass-the-movie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...