•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tri režiserke u najužem izboru za nagradu Zlatni globus

Prvi put u istoriji dodeljivanja nagrade Zlatni globus tri režiserke su uspele da uđu u najuži izbor za nagradu za najbolju režiju na ovogodišnjoj manifestaciji.

Regina King, Emerald Fennell i Chloe Zhao su režiserke koje će se 28. februara boriti za titulu najbolje filmske režije za nagradu Zlatni globus.

U 77 godina dugoj istoriji Zlatnog globusa samo je pet žena uspelo ući u najuži izbor za ovu vrstu nagrade, pa je samim tim ovogodišnji uspeh režiserki zaista poseban.

Osim ovogodišnjih nominacija, kroz istoriju Zlatnog globusa pet žena koje su uspele ući u najuži krug za nagradu za najbolju režiju su Barbara Streisand, Jane Campion, Sofia Coppola, Ava DuVernay i Kathryn Bigelow.

Regina King se ove godine na Zlatnom globusu predstavlja filmom "One night in Miami", Fenell filmom "Promising Young Woman" dok će Chloe Zhao svoj rad predstaviti kroz film "Nomadland".

Pored King, Fennel i Zhao, za nagradu za najbolju režiju boriće se i David Fincher s filmom "Mank" (6 nominacija) i Aaron Sorkin čiji je film "The Trial of the Chicago 7" dobio ukupno pet nominacija.

Kada je reč o tv serijama, najviše nominacija za Zlatni globus ima Netflixova serija "The Crown" (ukupno 6 nominacija), zatim sledi serija "Schitt‘s Creek" sa 5 nominacija, serije "Ozark" i "The Undoing" sa 4 nominacije i serije "The Great" i "Ratched" koje su dobile 3 nominacije.

Dodela Zlatnog globusa zakazana je za 28. februar 2021. godine, a svečanost će voditi glumice Tina Fey i Amy Poehler.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja dodela Zlatnog globusa održava se nešto kasnije nego obično, a razlog za takvu odluku je pandemija koronavirusa koja je u potpunosti izmenila planove i u filmskoj industriji.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila