•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Trolovi otvaraju 12. dečiji filmski festival Kids Fest

KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u McDonald’s-u na Terazijama predstavljen je program 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i animirani film Trolovi koji će otvoriti ovogodišnji festival, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h.

Na konferenciji govorili su Igor Stanković, osnivač KIDS FESTA i direktor filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film, Anđelka Prpić ambasadorka 12. KIDS FESTA, Lina Bošković direktorka KIDS FESTA, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji animiranog filma Trolovi: Marko Mandić, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić i Marko Kon producent sinhronizacije. Pored njih govorile su i Marina Trnavčević ispred McDonald’s-a i Tatjana Krsmanović ispred Menart-a, izdavačke kuće zvaničnog saundtreka filma.

Glumica Anđelka Prpić ambasadorka je 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, najveće manifestacije u oblasti kulture i zabave za decu, koji će se ove godine održati u periodu od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Anđelka je posebno izdvojila dva filma na ovogodišnjem festivalu:„Nikako neću propustiti filmove evropske produkcije, koji se retko nalaze na repertoarima bioskopa, a posebno bih izdvojila švajcarski film Čudovištance Moli, kao i dokumentarac čuvenog reditelja Terensa Malika - Plovidba kroz vreme: Put života“.

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa. Većina filmova na KIDS FESTU biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa.

Direktorka festivala Lina Bošković izjavila je da KIDS FEST uvodi novi, Teen program, namenjen deci uzrasta od 12 do 18 godina:„Među filmovima koji će se naći u Teen selekciji, istakla bih film Odiseja, čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona - Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu 3D, kao i francuski film Avril i neverovatni svet, koji će biti titlovan, tako da ćemo imati priliku da čujemo Marion Kotijar koja pozajmljuje glas glavnoj junakinji“..

U okviru Kids programa, biće prikazano čak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke među kojima su priče o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Među filmovima biće prikazani nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – Bela i Sebastijan, priča o nekada najboljim komšijama film Pat i Mat, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar, kao i najnoviji film studija Dreamworks Animation – Trolovi, koji će otvoriti ovogodišnji festival.

U nastavku konferencije, predstavilili su se glumci koji učestvuju u sinhronizaciji filmaTrolovi i sa entuzijazmom pričali o procesu sinhronizovanja i slatkim likovima kojima pozajmljuju glasove.

Marko Mandić je izjavio da je veoma zabavno učestvovati u sinhronizaciji i jedva čeka da pogleda reakcije drugih, dok je Aleksandra, u filmu Slatkica, izjavila da se uvek rado seti igračkica Trolova koje su bile popularne 90-ih.

Pored Marka, Aleksandre i Ivana, u sinhronizaciji su učestvoali Ana Štajdohar, Ljiljana Stjepanović, Mara Mikić, Milan Antonić i mnogi drugi. Rediteljka sinhronzacije je Jana Maričić i ovaj film na redovne bioskopske repertoare dolazi 3. novembra, u 2D i 3D formatu.

U svim McDonald’s restoranima, u novoj Happy Meal seriji dostupnoj od 4. novembra, nalaziće se osam figurica inspirisanih filmom Trolovi. Baš kao i poznate igračke po kojima je film nastao, kolekcionari će moći da sakupe 8 setova koji uključuju dodatka za olovku u obliku glave trola, bojicu i nalepnice. Kolekcionari će moći da sakupe igračke princeze Make, Zakerala, Bigija, Sjajnog, Mrvice, Čupko, Šmeksija i DJ-a.

Muziku za ovaj animirani film komponovali su Džastin Timberlejk i Gven Stefani, a zvanični saundtrek, u izdavaštvu Menart-a već se nalazi u prodaji.

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata’’, bioskopu „Fontana’’, „Dvorani kulturnog centra’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za organizovane školske posete, a iz godine u godinu, broj zainteresovanih škola i vrtića sve više raste.

Festival već tradicionalno godinama podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i to na adresi www.kids-fest.com.

Filmujmo u ritmu sreće!

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...