•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U Pančevu počelo snimanje televizijske serije "Kljun"

Prva klapa televizijske serije "Kljun" Srđana Dragojevića snimljena je juče u Pančevu, a tokom naredna tri meseca ekipa će rad nastaviti na lokacijama u Beogradu, Subotici, Mokrinu, Senti i na Paliću.

Po ideji Milorada Milinkovića, scenario potpisuju Matija Dragojević, Ljubica Luković, Anja Mijović i Srđan Dragojević, a u planu je da serija ima 10 epizoda.

Prema sinopsisu, Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu - navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini.

Sonjina selidba pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za njenu prošlost.

Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju ćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao iznenada počinju da se ostvaruju.

Seriju će režirati Jelena Gavrilović i Uroš Tomić, a kako dvojac objašnjava, kroz seriju se provlače teme talenta, snova i migracije, te se njihovi junaci "bore da budu slobodni i svoji".

"Talenat je nešto što povezuje veliki broj junaka. To je ogorman teret za njih jer ne umeju sami da ga sačuvaju već često dolaze u ruke nekakvih institucija koje pokušavaju taj talenat da zloupotrebe. I selidbe ljudi su vrlo aktielna tema, u seriji imamo i likove koji dolaze sa Bliskog istoka i migracije devedesetih sa naših prostora kao temu, ali u suštini - to je priča o potrebi da se ostane svoj u svim tim putovanjima", rekla je Gavrilovićeva.

Tomić ističe da je ovo prva domaća kriminalistička serija gdje je glavna junakinja žena, i da je im je važno da nju igra dobra glumica.

"Glavna glumica je Ivana Vuković, ona je već ozbiljna glumica što se tiča autorskih filmova i pozorišta, ali je televizijska publika ne poznaje toliko srećom, te će to biti osveženje. Serija se bavi snovima, instinktom, šestim čulom, i prosto se nametalo da to bude žena", kaže reditelj.

Pored Ivane Vuković, gledaoci će imati priliku da poslije osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću, zatim mladog glumca Stefana Vukića u ulozi policijskog inspektora, Mićka Ljubičića kao radnika DB i staratelja Sonje Kljun.

Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i djevojčica Drena Mršić u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i Nataša Šolak Tapušković, Mario Knezović, Ljubiša Miličić i Vahid Džanković.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....