•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U Sarajevu počinje snimanje pet kratkih filmova koji će otvoriti Cannes Directors’ Fortnight 2019

U Sarajevu počinje snimanje pet krakih filmova, čija će premijera otvoriti program Cannes Directors’ Fortnight 2019 (Quinzaine des réalisateurs).

Filmove producira Sarajevo Film Festival (Obala Art Centar), a pet autora iz svijeta i pet autora iz regije zajedno će raditi na pet kratkih 10-minutnih filmova. Omnibus kratkih filmova nastao u Sarajevu otvorit će ovogodišnji program Quinzaine des réalisateurs u Cannesu.

Filmovi koji će se snimati u Sarajevu su “Love supreme”, čiji su autori Dušan Kasalica (Crna Gora) i Teodora Ana Mihai (Rumunija / Belgija); “Red stain”, autori Urška Djukić (Slovenija) i Gabriel Tzafka (Grčka / Danska), “The sign” Eleonore Veninove (Makedonjia) i Yone Rozenkiera (Izrael / Švicarska), “Mommy” Maše Šarović (Srbija) i Sharon Angelhart (Izrael) i “Spit” čiji su autori Neven Samardžić (Bosna i Hercegovina) i Carolina Markowitz (Brazil).

Rad na ovim filmovima okupit će međunarodnu glumačku ekipu. U filmovima će glumiti Jelisaveta Seka Sablić, Mirjana Karanović, Mediha Musliović, Doroteja Nadrah, Marija Pikić, Andrea Aković, Lidija Kordić, Muhamed Hadžović, Boris Ler, Mladen Nelević i drugi.

Filmovi nastaju u okviru projekta Southeast Europe Factory prema konceptu La Factory, koji potpisuju Dominique Welinski i Directors’ Fortnight.

U najnovijem izdanju ovog projekta udružili su snage sa Sarajevo Film Festivalom, Filmskim centrom Srbije, Makedonskom agencijom za film, Filmskim centrom Slovenije i Filmskim centrom Crne Gore u realizaciji projekta Southeast Europe Factory. Deset autora će također imati priliku da predstave svoj prvi dugometražni filmski projekt učesnicima Cannes Film Festivala i Marketa: kupcima, agentima, predstavnicima medija i distributerima.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...