•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U Scream 5 se vraća Marley Shelton, još članova glumačke ekipe najavlјeno

Glumačka ekipa Scream 5 brzo se oblikuje pošto je gomila novih imena zvanično dodata u glumačku postavu. Kao što je ranije objavlјeno, Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette potpisali su reprize uloge koje su igrali od prvog filma Scream 1996. godine. Stigla je vest da će još jedno poznato lice biti viđeno u Scream 5, jer je Marley Shelton sada potvrdila da se vratila kao Judy Hicks, njen lik iz Scream 4.

Iako policajci retko prolaze dobro u slešerskim filmovima, Marley Shelton je bila sasvim u redu kada se pojavila u Scream 4. U filmu iz 2011. godine, koji je napisao Kevin Williamson, a režirao Wes Craven, prikazana je Shelton kao zamenica Judy Hicks, policajac koji radi pod zaštitom Arquette-inog šerif Dewey Riley. Iako se približila smrti nakon što je primila metak od stvarnog ubice Ghostface-a, na kraju je otkriveno da je Judy u stvari preživela zahvalјujući svojom panciru. „Nosite prsluk, sačuvajte grudi“, kaže policajka pre nego što se onesvestila, očigledno povređena, ali živa.

Zajedno sa Shelton-ovom, nekoliko drugih značajnih imena takođe se pridružilo glumačkoj ekipi, ali uloge koje će igrati ostaju nepoznate. Među tim novajlijama u seriji biće Dylan Minnette (Thirteen Reasons Why), Mason Gooding (Love, Victor), Kyle Gallner (Veronica Mars), Jasmine Savoy Brown (The Leftovers) i Mikey Madison (Better Things). Takođe je nedavno otkriveno da će u filmu glumiti i Jack Quaid (The Boys), Melissa Barrera (In the Heights) i Jenna Ortega (Jane the Virgin). Podrazumeva se da bi bilo koji od ovih glumaca završio igrajući novog ubicu (ili ubice).

O radnji se još uvek ne zna mnogo, jer su ti detalјi pod klјučem. Ono što je poznato jeste da će scenario za Scream 5 napisati James Vanderbilt i Guy Busick, i da će deo ekipe biti režiseri Ready or Not Matt Betinelli-Olpin i Tyler Gillett iz filmskog tria Radio Silence. Franšizni scenarista Kevin Williamson je izvršni producent zajedno sa Chad Villella-om iz Radio Silence-a. Vanderbilt, Paul Neinstein i William Sherak iz Project X Entertainment takođe će biti producenti.

Scream 5 možda ima nekoliko zvezda koje se vraćaju, ali i dalјe će biti gorko-slatko kretanje u novi nastavak bez nadzora Wes Craven-a. Pre nego što je legendarni filmski stvaralac preminuo 2015. godine, Craven je vodio sva četiri filma Scream, planirajući da franšiza nastavi sa još više nastavaka. Iako bi bilo neverovatno da se Wes Craven vratio u reditelјsku stolicu, autori filma i članovi glumačke ekipe koji se vraćaju nadaju se da će ga učiniti ponosnim nastavlјajući popularnu horor seriju koju je pomogao da se stvori.

Datum izlaska takođe je određen za Scream 5, a plan je da premijera nastavka bude 14. januara 2022. Snimanje bi trebalo da krene ove jeseni u Severnoj Karolini. Halloween reboot-om iz 2018. godine, žanru horora ponovo će doći do porasta i sa njegovim nastavkom Halloween Kills koji stiže sledećeg oktobra, čini se da je trenutak za vraćanje Ghostface-a na veliki ekran. Nadajmo se samo da će Sidney uspeti da preživi peti put.

Podeli:



Preporucujemo