•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U iščekivanju dodele Oscara: Pogledajte deset najboljih filmova Leonarda DiCapria

Poznati glumac Leonardo DiCaprio koji se već godinama nalazi na A listi holivudskih glumaca još uvek čeka na najveću nagradu u svetu filma, Oscar. U iščekivanju 88. ceremonije dodele Oscara kritičari su složni da bi DiCaprio konačno trebao da dobije nagradu za najboljeg glumca i to za ulogu u filmu "The Revenant."

U iščekivanju 88. ceremonije dodjele Oscara, Bussines Insider ističe da bi ovo trebao biti prvi put da slavni glumac dobije Oscara uz šaljiv komentar: "Dugo vam je i trebalo".

Iako se karijera Leonarda DiCapria poslednjih godina veže za činjenicu da još uvek nije uspeo da osvoji najveću nagradu u svetu filma, Bussines Insider podseća da ona ipak ide ulaznom putanjom. Kako bi dokazali svoju tvrdnju napravili su listu od deset najboljih filmova Leonarda DiCapria na kojoj je ubedljivo prvo mesto zauzeo film "The Wolf of Wall Street".

10. "Titanic" (1997)

Uzvikujući sada već slavnu rečenicu "Ja sam kralj sveta!" Leonardo DiCaprio postao je na prvi mah prepoznatljiv i nedeljiv deo nezaboravnog filma, ali i simbol snage ljubavi. Zahvaljujući ovom filmu DiCaprio je postao međunarodna zvezda.

9. "The Departed" (2006)

Ovo je treći film na kojem je slavni glumac sarađivao sa Martinom Scorsesesom. Saradnja na ovom filmu definitivno nije najveće ostvarenje Leonarda DiCapria. DiCaprio u ovom filmu glumi mladog policajac koji nastoji steći ugled među snagama reda. Inače, "The Departed" je dobitnik Oscara za najbolji film 2007. godine.


8. "Django Unchained" (2012)

"Django Unchained" je američki epski vestern iz 2012. godine u kojem je Leonardo DiCaprio ostvario jednu od glavnih uloga utelovljujući lik nemilosrdnog i harizmatičnog vlasnika plantaže.

7. "The Beach" (2000)

Bussines Insider ističe da je ovo jedna od najzanimljivijih uloga slavnog glumca. On u ovom filmu glumi mladog Amerikanca Richard koji putuje jugoistočnom Azijom i koji se na kratko zaustavi u Bangkoku gde se počinje i odvijati radnja filma. Kritičari ističu kako je ovaj film potvrdio zvezdani status Leonarda DiCaprija.

6. "The Basketball Diaries" (1995)

Uloga u ovom filmu smatra se jednom od najhrabrijih uloga Leonarda DiCaprija. Film govori o smrti dečakove nevinosti i rođenju muškarca i umetnika. DiCaprijo se ovaj put našao u ulozi Jima najvažnije karika u uspešnom srednjoškolskom košarkaškom timu.

5. "The Aviator" (2004)

Leonardo DiCaprio glumi Howarda Hughesa koji u ranoj mladosti odlučuje da nasleđeno bogatstvo uložiti u snimanje filma Hell s Angels o prvom svetskom ratu. Za glumu u ovom filmu bio je nominovan za Oscara koji nažalost nije osvojio.


4. "What's Eating Gilbert Grape" (1993)

Tada vrlo mladi Johnny Depp i Leonardo DiCaprio zajedno su glumili u ovom koji je nominiran za Oscara. Depp u filmu glumi dečaka kojem je glavna uloga da se brine o bolesnom bratu kojeg je u liku Arnie utelovio DiCaprio.

3. "Catch Me If You Can" (2002)

Film je 2003. godine imao dve nominacije za Oscara i nominaciju za Zlatni globus, a iste godine je osvojio BAFTA nagradu. DiCaprio u filmu "Catch Me If You Can" igra ulogu srednjoškolca Frank Abagnale.

2. "Inception" (2010)

Christopher Nolan napisao je, producirao i režirao ovaj film za koji je, nakon završenog snimanja, izjavio da mu je bio najzahtevniji projekat karijere. Leonardo DiCaprio je Dom Cobb, muškarac koji poseduje mogućnost manipulisanja snovima. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj sposobnosti Cobb je postao izuzetno tražen od strane moćnih korporacija koji koriste njegove jedinstvene veštine kako bi nadmudrili konkurenciju i domogli se vrednih informacija. Ipak, njegov najnoviji zadatak je drugačiji od bilo čega što je pre radio.

1. "The Wolf of Wall Street"

Slavnog varalicu, New Yorškog brokera koji vodi firmu koja se bavi prevarama vrednosnih papira i korupcije na Wall Streetu 90-ih godina prošloga veka u ovom filmu utelovio je Leonardo DiCaprio. Film je ostvario zaradu preko 314 miliona američkih dolara i bio je nominovan za 5 Oscara.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila