•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U petak počinje 44. Fest

U Beogradu će u petak, 26. februara, biti otvoren 44. Međunarodni filmski festival - FEST tokom kojeg će premijerno će biti prikazano više od 100 filmova.

Na ovogodišnjem FEST-u, čiji je slogan "Briše granice", biće predstavljen veliki broj filmova malih kinematografija iz Vijetnama, Gvatemale, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Etiopije.
Najbolji filmovi biće nagrađivani u Glavnom takmičarskom programu, Programu srpskog filma i Programu "Granice".

U Glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova iz 13 zemalja, a internacionalni žiri odlučivaće o nagradama u kategorijama najbolji film, scenario, režija, muška i ženska uloga i najbolji debi, dok će biti dodeljena i nagrada žirija.

Predsednik žirija Glavnog takmičarskog programa je čuveni ruski reditelj Pavel Lungin, koji je publici u Srbiji poznat po filmu "Ostrvo".

U nacionalnoj selekciji biće prikazano 17 filmova, od kojih premijerno "Dobra žena" Mirjane Karanović, "Otadžbina" Olega Novkovića i "Procep" Dejana Zečevića, koji će zatvoriti FEST, 6. marta.

Gosti FEST-a su legendarni reditelj DŽon MekTirnan, španska glumica Viktorija Avril i čuveni glumac Entoni la Palja.

Ovogodišnji festival će odati počast Nebojši Đukeliću, filmskom kritičaru i dugogodišnjem selektoru FEST-a, a u okviru programa "Fest klasik" biće obeleženo 20 godina od njegove smrti.

Na FEST-u će biti prikazano i nekoliko filmova kao omaž nedavno preminulom pevaču Dejvidu Bouviju.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila