•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U Čikagu završen peti Festival srpskog filma

U Čikagu je završen peti Festival srpskog filma, a zbog velikog interesovanja publike održan je na dve lokacije - u bioskopima "PIKVIK" u Park Ridžu i "AMC DINE" u Rozmontu gde je prikazano osam filmova.

Festival je otvorio film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, a na programu su bili i "Rekvijem za gospođu J", "Slepi putnik na brodu ludaka", "Vojna akademija" i "Jesen samuraja", kao i tri dokumentarca "Panta Rei", "Obećanje" i "Lutajuća srca".

Gošće su bile glumice Marija Karan, Hristina Popović i Maša Dakić, a festival je bio posvećen sećanju na filmskog velikana Ljubišu Samardžića, čiji je i film "Panta Rei" bio deo programa.

Generalni konzul Srbije Dejan Radulović je na otvaranju istakao da je Festival srpskog filma u Čikagu jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u srpskoj zajednici u Americi.

Publici su se obratile i direktorka festivala Slavica Petrović, Hristina Popović i Maša Dakić, dok je Marija Karan rekla da o tom festivalu sluša već godinama i sada se uverila da je to možda najbolji festival srpskih ostvarenja u svetu.

Ona je odala poštovanje Ljubiši Samardžiću, zahvaljujući čijem filmu ("Jesen stiže dunjo moja") je, kako je istakla, postala poznata.

Na sinoćnjem prijemu koji je organizovao konzul povodom završetka festivala Slavici Petrović je uručena specijalna plaketa za veliki doprinos afirmisanju kulturnih vrednosti srpskog naroda i za odlično organizovan festival, a producentskim kućama, čiji su filmovi prikazani, biće uručene plakete u Filmskom centru Srbije u Beogradu.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....