•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

USKORO BESPLATAN FILMSKI ONLINE FESTIVAL

MCF MegaCom Film, Kombank Dvorana, CineGrand i bioskop Vilin Grad pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije USKORO će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom MOJ OFF (ONLINE FILMSKI FESTIVAL), sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru dvonedeljnog “online festivala” naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. FAF-u, uključujući film NEVIDLJIVI ŽIVOT koji dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i MARTIN EDEN koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.

Pored navedenih filmova biće prikazan i Južno Korejski film PARAZIT, film koji je dobio Oscara za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a, naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festivalu, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i u buduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Podeli:



Preporucujemo