•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ultraviolet (2006)

Kurt Wimmer (scenarista filmova 'Afere Thomasa Crowna' i 'The Recruit') stekao je horde obožavatelja nakon što je 2002. režirao sf iz fašističke budućnosti - 'Equilibrium'. U scenariju za 'Ultraviolet', koji je navodno pisao imajući celo vreme na umu Millu Jovovich, dao si je oduška, kao i u režiji, gde ništa nije prepustio slučaju: u filmu Milla koristi jedinstvenu borilačku veštinu Gun Kata koju je sam Wimmer izmislio za 'Equilibrium', a na setu se lično borio sa njom ne bi li sve izgledalo što uverljivije, a u filmu se pojavljuje u cameo ulozi. Na kraju su producenti, nezadovoljni njegovom originalnom verzijom, kompletno promenili film.

21. vek je na izmaku. Ljudsko društvo je promenjeno zbog biološkog eksperimenta koji je pošao loše. Umesto supervojnika koje su želeli stvoriti, naučnici su greškom proizveli genetski virus koji pretvara ljude u Hemofage, vampiroliku podvrstu s poboljšanim telesnim, intelektualnim i psihomotoričkim sposobnostima. Društvo je tehnološki napredno, ali krajnje paranoično, a dve vrste žive u stalnoj napetosti od mogućeg rata koji je na pomolu. Violet (Milla Jovovich), ratnica inficirana virusom, odlučna je istrajati u borbi protiv totalitarističkog diktatora koji želi istrebiti, po njegovom mišljenju inferiorne Hemofage, pa tako i Violet i njenog devetogodišnjeg prijatelja.
Kritičari su Wimmerov film dosta loše primili. Gotovo da ni jedan segment, osim Jovovichkin besprekorni stomak, nije prošao bez osude. Krenimo redom; gluma je loša, scenarijo banalan, naracija nekoherentna, elementi pokradeni iz Matrixa, efekti jeftini. Ipak, oni koji poznaju tržište, veruju da bi film mogao ostvariti uspeh kod ljubitelja forme, ali ne one filmske, već telesne, jer je film prema mišljenju Dana Fieberga sa ZAP2IT.COM višemilijonska reklama za ličnog trenera Mille Jovovich. Pozitivne kritike kažu da je film 'zabavan i uzbudljiv'. Na vama je da procenite i da date vaš sud o filmu.

CB
Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2006
Reziser:Kurt Wimmer
Producent:Wan Allen, John Baldecchi, Pauline Chan
Scenario:Kurt Wimmer
Uloge:Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund
Uzrast:PG-13
Box office:31
Studio:Gaumont Columbia Tristar
Zemlja:United States
Website:www.columbiatristar.fr/k/ultraviolet
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...