•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Underworld: Awakening (2012)

“Underworld: Awakening” je takođe poznat i pod nazivom “Underworld 4”. To je zapravo američki 3D horor reditelja Måns-a Mårlind-a i Björn-a Stein-a i četvrti je u nizu Underworld filmova, sa glumicom Kate Beckinsale koja reprizira svoju ulogu Selene. Sandrine Holt, Michael Ealy, i India Eisley su takođe glumci u ovom ostvarenju, a snimanje filma je počelo u martu 2011. godine u Vankuveru. Film je u bioskope stigao 20. januara ove godine.

Inače, šest meseci posle događaja iz filma “Underworld: Evolution”, Selene (Kate Beckinsale) je zarobljenja. Posle gotovo 10 godina, Selene se budi u laboratoriji. Desilo se i to da je, dok je spavala, rodila devojčicu Eve (India Eisley), koja je hibrid vampira i vukodlaka, a čiji je otac Michael (hibrid koga je u prva dva filma igrao Scott Speedman). Selene nekako uspeva da pobegne iz utvrđenja koje se zove Antigen, koje vodi Dr. Jacob Lane (Stephen Rea). Loše je to, da pomenuti Dr. Jacob planira da upotrebi devojčicu kao donatora za DNK.
Važno je i to da su i vlada i javnost shvatili da postoje vampiri. Pomenuti doktor je odgovoran za otkrivanje i postojanja druge rase poznate kao Lycan-i, pošto je otkriveno da je njegov preminuli sin upravo bio jedan od njih. Osim Selene, iz utvrđenja je pobeglo još jedno biće, a Selen ima mentalne flešbekove tako da veruje da je to Michael. Ona se sreće sa mladim vampirom po imenu David (Theo James) koji je prati, a zajedno shvataju da Lycans-i žive u podzemlju.

Selene se sreće sa detektivom po imenu Sebastian (Michael Ealy) koji joj potvrđuje sumnje vezane za Antigen korporaciju. Ona pronalazi dokaze koji pokazuju da ovu kompaniju zapravo vode Lycans-i, uključujući i Dr. Lane – koji truje ljudska bića kako bi naterao vladu da veruje da su Lycans-i istrebljeni.

Shvatajući da postoje pretnje za obe rase, Selene i Sebastian se udružuju kako bi napali Antigen i spasili Eve. Oni provaljuju u zgradu i ubijaju čuvare srebrnim mecima, a Selene nailazi na subjekta 0 za koga otkriva da je Michael. Kako nije imala dovoljno vremena, ona je pucala u posudu kako bi oslabila sadržaj i oslobodila Michael-a, a onda je požurila da zaustavi Lycans-e da odvedu Eve. Selene pokazuje ogromnu snagu, prevrće i kombi u kome se nalaze otmičari i Eve, a tada se i suočava sa Super Lycans-om. Još jednom, Beckinsale-ova pokazuje impresivnu fizičku snagu...

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:akcija, fantazija, horor
Godina:2012
Reziser:Måns Mårlind, Björn Stein
Scenario:Len Wiseman, John Hlavin
Uloge:Kate Beckinsale, Michael Ealy, India Eisley
Uzrast:R
Box office:25
Studio:Sreen Gems
Zemlja:United States
Website:entertheunderworld.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila