•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Underworld: Evolution (2006)

Ako vas je pre par godina oduševila žestoka borba vampira i vukodlaka, pogledajte i nastavak. Možda ljubav opet pobedi...

Evo i nastavka mračne sage 'Underworld' Lena Wisemana iz 2003. 'Underworld: Evolution' je, kao i prvi deo, nastao prema istoimenoj priči Wisemana samog, a u scenarijo je pretočio Danny Mc Bride. U ulozi lepe vampirice ponovno se našla rediteljeva supruga Kate Beckinsale ('Aviator', 'Van Helsing'), a zaljubljenog vukodlaka reprizira Scott Speedman.

'Underworld 2' započinje tamo gde nas je prethodni film ostavio. Nastavlja se saga o viševekovnog ratu izmedu besmrtnih vampira (Death Dealers) i vukodlaka odmetnika (Lycans). Prelepa vampirica Selene (Kate Beckinsale) i hibrid čoveka i vukodlaka Michael (Scott Speedman) beže nakon što je Selene ubila vampira Viktora (Bill Nighy) i zamerila se svom aristokratskom klanu, posebno preživelom vampirskom kralju Marcusu (Tony Curran), čije joj je pomilovanje jedina šansa da preživi.

Par ima malo vremena da pronikne u tajne krvnih veza i konačno prekine rat dve skupine koji se vodi do istrebljenja, a na tom putu Selene zatraži pomoć istoričara Adriana Tanisa (Steven Mackintosh) koji joj pomaže da razotkrije mrežu laži koju su ispleli Viktor i Marcus. Ubrzo, Selena otkriva da ju je izdala vlastita porodica, i da prvi besmrtnici nisu bili Victor i Marcus, vec Alexander Corvinus (Derek Jacobi) koji je svoje potomstvo osudio na večni podzemni život.

Kritike za 'Underworld Evolution' kažu da se radi o ispodprosečnom ostvarenju, i da film nema veze sa prvim delom. Reditelja optužuju i za notorni šematizam i beskrupulozno kopiranje vec isušenih fora iz Matrixa i Blade trilogije.

Paul Arendt sa BBC-a kaže: 'Film je toliko posvećen svojoj idiotskoj radnji da je gledaocu potrebno barem pola sata da shvati o čemu se radi'. Naravno, ima i pozitivnih kritika koje su prvenstveno upućene autentičnom sledu prve verzije...

Žanr:akcija, fantazija, triler
Godina:2006
Reziser:Len Wiseman
Scenario:Danny McBride, Len Wiseman
Uloge:Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy
Uzrast:R
Studio:Screen Gems
Zemlja:United States
Website:www.screengemsstudios.com
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...