•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Universal počinje da radi na novom Doom filmu

Glumica/pevačica Nina Bergman se prijavila za Universalovu novu Doom adaptaciju. Doom je serija video igrica koja nema potrebe za uvodom i odgovorna je za pravljenje pucačine iz prvog lica kao jednog od najvećih žanrova na planeti. Postavka većine igara otkrivaju marinca nasukanog na Marsu kada se vrata u pakla otvore i izbacuju demone; na igraču je da cepa i probija se kroz njih i preživi. Najnoviji ulazak bio je Doom 2016. godine, koji je bio kritički priznat zbog njegovog fokusa na konstantnu, borbu brzog ritma.

Doom je takođe dobio adaptaciju filma 2005. godine, u kojem su glumili Dwayne Johnson i Karl Urban. Donekle zbunjujuće, film je izbacio ceo ugao pakla, a umesto toga fokusirao se na naučnike koji slučajno stvaraju čudovišta na Marsu. Dok je film imao neku zabavnu akciju i efekte stvorenja, ušao je u strašan scenario i bolno usporio prvi sat, koji se uglavnom sastoji od glumaca koji lutaju oko tamnih koridora sa baterijskim lampama. Film je prošao kroz mnoštvo adaptacija video igara iz doba, dobivši loše kritike i slabe rezultate na blagajnama bioskopa.

Bilo je glasina pre nekoliko godina. Univerzal je razmišljao o ponovnom pokretanju Doom-a sa novim 3D filmom, ali ništa zvanično nije bilo najavljeno. Vest o novom filmu Doom dolazi od Bergmana-ve sa njenog Twitter nalog. Bergman ne otkriva ništa o priči ili drugim glumačkim članovima, ali ona zvuči kao deo projekta.

Glumica je kasnije uveravala obožavaoca da ovaj novi Doom ima bolji scenario od verzije iz 2005. godine.

Filmovi za video igrice su sada u modi. Johnson je nedavno napravio drugi pokušaj u tom žanru sa Rampage-om, koji je bio kritički i komercijalno mnogo bolje prihvaćen. Alicia Vikander Tomb Raider rimejk je takođe bio solidno zaradio. Takođe nedavno je potvrđeno da je David Leitch potpisao film baziran na Ubisoft-ovoj The Division, u kome će igrati Jake Gyllenhaal i Jessica Chastain.

Nadamo se da će Universal-ov sledeći pokušaj sa Doom-om učiniti mnogo bolji posao u hvatanju osećaja u igarama. S obzirom na pohvale na igricu 2016. godine, film će verovatno izvući inspiraciju iz te verzije. Dok je deo iz 2005. godine daleko od voljenog, još uvek ima neke obožavaoce privučene njegovim šarmom B filma, iako zvezda Johnson srećno žrtvovao film dok je promovisao Rampage u nedavnim intervjuima.

Ustvari, zvanični nalog Dooma je ironično odgovorio Johnson-ovom napadu na film na Twitter-u, koji se ubrzo raširio internetom. S obzirom na njegovu prošlost sa serijama, izgleda da se Johnson verovatno neće vratiti na bilo koji budući Doom film.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....