•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Unthinkable (2010)

Na prvi pogled, Unthinkable liči na druge filmove više nego što je umetničko delo, više postavlja pitanje da li je zlostavljanje opravdano nego što nudi triler.

Michael Sheen igra Yusufa mladog američkog muslimana koji tvrdi da je postavio nuklearne bombe u tri velika Američka grada. Film je priča o iznuđivanju informacija, čoveka vezanog na stolicu i mučenog na različite načine. Čovek u pozadini je H (Samuel L.Lackson) a istragu vodi FBI specijalni agent Helen Brody (Carrie Anne Moss). Glumačku ekipu zaokružuju Gil Bellows, Brandon Routh i Martin Donovan, koji rade odlično svoj posao i oživaljavaju likove i u najsitnijim detaljima.

Michael Sheen preti, ali je uprkos tome veoma simpatičan jer znate o čemu se radi. On je učio šta treba analizirati u toku ispitivanja i kako da se suoči sa činjenicom da možda muči nevinog čoveka. Michael Sheen opčinjava svojim opisima. Često sve izgleda kao prikaz ružne strane Američke države ili na to da bombe u opšte i ne postoje. Režija sužava razmišljanje i navodi na zaključak da je veoma moguće da tih bombi i nema i da Yusuf nije sposoban za takvo nasilje.

Samuel L. Jackson sija i želi da sakrije svoje emocije u potpunosti. On radi to što radi bez stvarnog prava. Da li je u pravu ili nije je nebitno. On treba da završi svoj posao i dobije potrebne informacije koje će proslediti dalje. Taj cilj opravdava svako njegovo sredstvo. Pored njegovog dranja i optužbi stičemo utisak da je mučenje pogrešan način i da nikada ne može biti opravdano. Preokret u filmu je odustajanje i samog ispitivača. Agent Brody će dozvoliti da bombe eksplodiraju i neće više fizički zlostavljati ovog jadnog čoveka. Završetak filma je glamurozan i dirljiv.

Unthinkable je triler. Čak i ako vas ne interesuje celokupan debakl, ili ste već odlučili šta je pravo a šta je krivo, film još uvek preporučujemo. Unthinkable nudi odličnu glumu, preokrete i ostavlja Vas bez daha u mnogim scenama. Svaka scena je bitna od početka do kraja, kao svaka evidencija i činjenica!

Žanr:drama, triler
Godina:2010
Reziser:Gregor Jordan
Scenario:Peter Woodward
Uloge:Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss, Michael Sheen
Uzrast:R
Studio:Lleju Productions
Zemlja:United States
Website:www.lleju.com
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...